Nieuwe waardecheque op vrijdag 15 maart 2024

26 januari 2024

Vrijdag 15 maart valt de nieuwe Ik buurt mee!- waardecheque t.w.v. € 7,50 bij alle huishoudens in de gemeente Rheden op de deurmat. Deze cheque kan tot en met 28 april aan een initiatief naar keuze worden gedoneerd of geactiveerd. Als de waardecheque is geactiveerd, kan de € 7,50 ook na 28 april aan een buurtinitiatief worden gedoneerd.

Meld nu een initiatief aan!

Heb je ook een goed idee voor je buurt? Wacht dan niet tot 15 maart, maar meld je initiatief nu al aan. Denk eens aan een burendag om elkaar beter te leren kennen of de buurt samen op te knappen. Of een sportieve dag voor de buurtkinderen of iets gezelligs voor senioren. Zo zorg je met Ik buurt mee! voor meer verbinding en saamhorigheid in je wijk.

In 2023 buurt 40% van alle huishoudens mee

Ik buurt mee! bestaat al weer 4 jaar. In die tijd zijn er door jullie bijna 400 initiatieven aangemeld. Samen maken deze initiatieven onze dorpen en buurten nog leuker, mooier en fijner.
In 2023 heeft er één ronde Ik buurt mee! plaatsgevonden. In deze ronde zijn 21.344 cheques uitgegeven, waarvan er 8.245 zijn ingezet voor een totaal bedrag van € 61.837,50. In het dorp Ellecom werd zelfs 60% van alle cheques ingezet.

Wethouder Dorus Klomberg: “In een onderzoek onder ruim 1200 inwoners van gemeente Rheden over participatie, kwam Ik buurt mee! zeer positief naar voren. De onderzoekers noemden het een schoolvoorbeeld van participatie. Inwoners spraken over positieve energie, betrokkenheid en een fijne samenwerking met de medewerkers van de gemeente. Als verantwoordelijk wethouder ben ik daar uiteraard zeer trots op.”

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!