Campagne voeren voor je initiatief

Ga je zelf een initiatief starten? Het platform Ik buurt mee! helpt je om cheques, potentiele donateurs, vrijwilligers en middelen te vinden. Dit doen we op de volgende manieren:

  • Alle bewoners uit jouw dorp of gemeente die zich aanmelden op Ikbuurtmee.nl ontvangen een e-mail om je initiatief te steunen.
  • De ontwikkelmanagers van de gemeente Rheden kunnen je helpen met het leggen van contacten met mogelijke samenwerkingspartners.

Maar de grootste taak om geld, vrijwilligers en middelen te werven ligt bij jou. Zowel online als offline. Om je op weg te helpen met een campagne voor je initiatief hebben we hieronder een stappenplan voor je opgesteld:

Verzameltips

De gemeente Rheden helpt je een handje met het verzamelen van voldoende budget voor jouw initiatief. Elk woonadres ontvangt namelijk twee keer per jaar een cheque t.w.v. € 7,50. Deze cheques kan je verzamelen om zo genoeg geld voor jouw initiatief bij elkaar te sparen. Hieronder vind je tips hoe je cheques kunt verzamelen:

  • Zoek minstens twee buurtgenoten die jou willen helpen met verzamelen van cheques en het opstellen van een plan. Vraag hen ook twee mensen te zoeken, enzovoorts.
  • Ga direct met een aantal buren langs de deuren, zodra de cheque op de mat valt. Je hebt dan de beste kans dat de cheques niet al aan andere initiatieven zijn gegeven of in de prullenbakken zijn verdwenen.
  • Laat een kort briefje achter bij mensen die je niet thuis hebt aangetroffen, waarin staat waarvoor je cheques verzamelt, wie je bent en instructies hoe zij hun cheques kunnen doneren.
  • Hang een zak of bus bij de brievenbussen aan de binnenzijde van een appartementencomplex. Maak een poster die vertelt waarvoor je cheques verzamelt en wie je bent. Maak een kopie van de cheque en bevestig deze aan de poster, zodat iedereen het herkent.
  • Vraag of een vereniging of bedrijf je wil helpen met inzamelen. Bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, sportvereniging, café, kerk of buurtwinkel.
  • Vraag mensen om hun cheque voor jouw initiatief in te leveren bij een centraal verzamelpunt, bijvoorbeeld een supermarkt of school waar je afspraken hierover mee hebt gemaakt.
  • Organiseer je een bijeenkomst? Vraag dan aan de mensen die komen of ze de cheque de volgende keer weer aan jou geven. Vraag of zij dit weer willen doorgeven aan hun buren. Wie weet gaan ze de cheques zelfs voor je inzamelen.
  • Roep mensen via sociale media (Facebook, Instagram, Twitter) op om hun cheque aan jouw initiatief te doneren. Kunnen zij dit niet zelf? Vraag dan of zij jou persoonlijk (een foto van) hun activatiecode op hun cheque sturen. Dit werk ook goed via Whatsapp(groepen).

 

Stappenplan

Maak een planning

Stel een lijst samen met fans en ambassadeurs

Bepaal welke organisaties je kunnen helpen

Maak een foto, illustratie of neem een promotiefilmpje op

Stuur een e-mail

Verstuur een persbericht

Gebruik sociale media

Tips voor je campagne 

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!