Subsidie en ondersteuning voor buurtinitiatieven

6 januari 2022

Ik buurt mee! is natuurlijk niet de enige manier om je buurtinitiatief te financieren. Er zijn ook andere organisaties die inwonersinitiatieven ondersteunen met subsidie. Hieronder vind je er een aantal.

Verbind je buurt!

Verbind je buurt! is het samenwerkingsfonds van het Oranje Fonds en Provincie Gelderland. Dit samenwerkingsfonds geeft een extra impuls aan sociale verbinding tussen mensen in Gelderse dorpen, buurten en wijken.

Meer informatie https://www.oranjefonds.nl/verbind-je-buurt

Een sportief, gezond of sociaal idee?

Heb je een goed idee om je buurt/vereniging/school/bedrijf sportiever, gezonder en socialer te maken? Vanaf 1 november 2023 is het mogelijk om hiervoor geld aan te vragen. Er is voor de gemeenten Rheden en Rozendaal geld beschikbaar om goede initiatieven een financiële zet in de rug te geven. Alle informatie over de voorwaarden, het aanvraagformulier én voorbeelden uit voorgaande jaren zijn te vinden op de sites van Sport in Rheden en Incluzio.

Oranjefonds

Een land met meer contact en betrokkenheid. Een fijn land om in te wonen, voor iedereen. Dát is waar het Oranje Fonds aan werkt. Kijk snel wat ze doen bij jou in de buurt!
Het Oranjefonds is onder andere organisator van de landelijke Burendag in september.

Meer informatie www.oranjefonds.nl

VSBfonds

VSBfonds steunt iedereen die actief mee wil doen in onze samenleving en iedereen die anderen actief uitnodigt mee te doen met projecten. Projecten waarbij mensen leren, zich ontwikkelen of omkijken naar anderen. Of met projecten die zorgen voor nieuwe verbindingen tussen groepen verschillende mensen. Zo versterkt VSBfonds een samenleving waarin we samenredzaam zijn en het prettiger leven is.

Meer informatie www.vsbfonds.nl

Katalys - Kern met pit

Heb je een goed idee voor je buurt? Kern met Pit daagt je uit om dat idee binnen één jaar te realiseren. Tijdens de uitvoering staan Katalysadviseurs voor je klaar met tips en contacten uit ons netwerk. Doel bereikt? Dan ontvang je het predicaat ‘Kern met Pit’ én € 1000.

Meer informatie www.kernmetpit.nl

Postcodeloterij Buurtfonds

Postcode Loterij Buurtfonds is voor buurtprojecten die bijdragen bij aan een leefbare buurt, die de omgeving duurzamer en socialer maakt. Zoals buurtontmoetingsplekken, een moestuin of een wandelclub voor ouderen.
Bijdrage zijn alleen voor Nederlandse maatschappelijke organisaties (stichtingen en verenigingen). Ze nemen geen aanvragen van individuen in behandeling. Maar wat als je nou wel een goed idee hebt voor je buurt? Kijk dan bij jou in de buurt of er een stichting of vereniging is gevestigd via wie jij je aanvraag kan indienen.

Subsidiebedrag: € 500 – 5.000

Meer informatie www.postcodeloterijbuurtfonds.nl

Kansfonds

Doel van het Kansfonds is om veelbelovende sociale initiatieven te vinden en verder te brengen. Het gaat dan specifiek om projecten die de kwetsbaarsten krachtiger maken door de hulpbronnen in henzelf en hun omgeving te versterken.

Meer informatie www.kansfonds.nl

Stichting DOEN

Stichting DOEN helpt voorlopers die een groenere, socialere en creatievere samenleving willen maken

Meer informatie www.doen.nl

En nog veel meer...

Kijk voor nog veel meer fondsen op https://fondseninnederland.nl/fondsen

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!