Nieuwe ronde van 21 oktober t/m 3 december 2022

30 september 2022

Ik buurt mee! het platform voor inwonersinitiatieven van gemeente Rheden bestaat alweer drie jaar. In die tijd zijn er door inwoners meer dan 250 (!) initiatieven aangemeld. Samen maken zij de gemeente Rheden nog leuker, mooier en veiliger.

Nieuwe waardecheque op 21 oktober

Vrijdag 21 oktober valt de nieuwe Ik buurt mee!- waardecheque t.w.v. € 7,50 bij alle huishoudens in de gemeente Rheden op de deurmat. Deze cheque kan tot en met 3 december aan een initiatief naar keuze worden gedoneerd of geactiveerd. Als de waardecheque is geactiveerd, kun je de € 7,50 ook na 3 december aan een buurtinitiatief doneren.

Wethouder Dorus Klomberg “Ook de komende 4 jaar willen we verder met Ik buurt mee! Dichterbij is niet voor niets één van de drie pijlers in het coalitieakkoord. Als wethouder Inwonersparticipatie vind ik het belangrijk dat inwoners meer invloed hebben op hun leefomgeving, dat vergroot de betrokkenheid bij de buurt. Ik buurt mee! past helemaal in die visie.”

Meld uw initiatief aan!

Bent je inwoner van gemeente Rheden en heb je ook een goed idee voor jouw buurt of dorp? Wacht dan niet en meldt het initiatief nu al aan.

Succesvolle 1e ronde

De eerste ronde van 2022 liep van 15 april tot en met 28 mei. In deze ronde zijn er 60 initiatieven gestart, waarvan inmiddels de helft voldoende gespaard heeft om het initiatief uit te kunnen voeren. Van de 21.329 cheques die zijn uitgegeven in deze ronde, zijn er 7.470 (35%) ingezet.
Naast initiatieven om samen met buurtgenoten de wijk te vergroenen en op te vrolijken, is er steeds meer aandacht voor de biodiversiteit. Dat is terug te zien in bijvoorbeeld een plukbos, voedselbos en belevingstuin, en ook in mooie initiatieven voor insectenhotels en nestkastjes.
Wat verder opvalt, is de toename van initiatieven die bijdragen aan ‘ontmoeting en sociale contacten’. Denk aan traditionele buurt- en straatdagen, maar ook aan buurtbankjes en picknicktafels waar mensen in de wijk bij elkaar kunnen komen voor een praatje.

 

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!