Grasveldjes Duynhuis

In maart zijn we begonnen met de aanpak van beide grasveldjes. Het grasveld aan de voorkant, aan de Van der Duyn van Maasdamstraat, was in redelijke staat en vertoonde alleen kale stukken. Dit grasveld is gemaaid en vervolgens hebben we met een hark zoveel mogelijk mos en onkruid verwijderd en met een riek gaten in de grond gemaakt om de beluchting te verbeteren. Daarna is er voeding en kalk aan de grond toegevoegd en zijn de kale stukken opnieuw ingezaaid. In de weken erna is er regelmatig gesproeid en zijn de werkzaamheden herhaald.

In het voorperk uit de vorige ronde Ik buurt mee is het onkruid verwijderd. Alle planten die vorige jaar zijn geplant zijn goed opgekomen. Er zijn nieuwe klimplanten geplaatst om het aanzicht van het terrein verder te verfraaien.

Het tweede grasveld, op de hoek van de Van der Duyn van Maasdamstraat en de Mr Troelstrastraat, was in veel slechtere staat. Van dit grasveld moest de hele bovenlaag afgestoken worden en graszoden leggen bleek niet de beste optie. Dit bleek een te grote klus om alleen met vrijwilligers en met de hand te doen. Eind april heeft Hoveniersbedrijf All in Green uit Dieren de werkzaamheden uitgevoerd en de kosten hiervan zijn betaald door de Kiwanis Club Dieren. Het gras is machinaal geverticuteerd en daarbij zijn oud gras en mos uit het gazon verwijderd. De wortels van het sterkere gras zijn doorgesneden en het gras kan zich op deze manier vermeerderen. Vervolgens is het gras door gezaaid en er is kalk en langdurige meststof gestrooid. Het grasveld is met lint afgezet om het gras de gelegenheid te geven om te groeien. De periode erna is er om de dag gesproeid en dat heeft half mei voor een groei "explosie" gezorgd. Inmiddels is het gras voor de eerste keer gemaaid. Het is goed aangeslagen, op een paar kleine stukjes na. Voorlopig blijft het nog even afgezet om het gras de gelegenheid te geven nog sterker te worden, maar binnenkort kunnen de kinderen die deelnemen aan de activiteiten van het Duynhuis weer van het grasveld gebruik maken. 

Nu we niet alle werkzaamheden zelf met vrijwilligers hebben kunnen uitvoeren en de kosten van Hoveniersbedrijf door Kiwanis voor hun rekening is genomen, hebben wij minder geld uitgegeven dan begroot. Het niet uitgegeven bedrag wordt terugbetaald aan Stichting Ik buurt mee.

Initiatief uitgevoerd
1 april 2022 t/m
30 april 2022

Organisator
Mieke Veen

Locatie
Het Duynhuis aan de van der Duyn van Maasdamstraat 63 in Dieren is een Verzamelgebouw, gevestigd in een voormalig schoolgebouw. In het Duynhuis zijn het Inloophuis Dieren, Stichting De Boei, de Speelstoet (SIZA), de Kledingbank (Stichting Strak) en Project Doorslag (gemeente Rheden) gehuisvest. Ook de Voedselbank en de Formulierenhulp (Humanitas) maken wekelijks gebruik van één van de ruimtes van het Duynhuis.

Opgehaald bedrag
€ 302,67

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!