Herinrichting buitenruimte Oude Jan - Velp

 

Verslag initiatief 1e ronde ‘ikbuurtmee!’

Herinrichting buitenruimte bij Oude Jan – Velp

De Stichting Vrienden van de Oude Jan heeft in 2019 samen met veel buurtbewoners een plan gemaakt om de buitenruimte bij het 12e eeuwse kerkje de Oude Jan in Velp beter bruikbaar, functioneler en toekomstbestendiger te maken. Dit plan is in 2020 uitgevoerd en draagt bij aan een vergroting van de leefbaarheid en de sociale samenhang van de er omheen gelegen buurt. De gemeente Rheden was als mede-eigenaar nauw bij de ontwikkeling en uitvoering van dit plan betrokken. Gemeente en Vrienden van de Oude Jan hebben de financiering voor hun rekening genomen en de provincie Gelderland heeft voor deze omvangrijke herinrichting een subsidie verstrekt.

Wij zijn heel verheugd dat wij enkele in dit plan niet begrote voorzieningen in de 1e ronde van ‘ikbuurtmee!’ hebben kunnen onderbrengen. Daardoor werd het mogelijk om de historische Dr. Fabiuspomp (anno 1901) te laten renoveren, te verplaatsen en weer aan te sluiten op de drinkwaterleiding. Ook hebben we een prachtig informatiebord met gegevens over de geschiedenis van de Oude Jan laten maken en bij de toreningang van de kerk geplaatst. Vrijwilligers hebben hierbij ondersteunende werkzaamheden verricht.   

Wij krijgen veel positieve reacties op de realisering van deze voorzieningen. Trouwens, bij de Oude Jan wordt ‘ikbuurtmee!’ ook in praktijk gebracht door een groep van meer dan 20 vrijwilligers die de nieuw ingerichte buitenruimte onderhouden.

Het voorgaande is voor ons een stimulans geweest om ook voor de 2e en 3e ronde van ‘ikbuurtmee!’ initiatieven te nemen voor verdere verfraaiing van deze buitenruimte. Het 2e initiatief is op 1 april afgerond met de plaatsing in dit parkje van zes nieuwe energiezuinige lantaarnpalen.


Het is prachtig te zien dat ‘ikbuurtmee!’ op deze plek zo letterlijk gestalte krijgt! De Stichting Vrienden van de Oude Jan is de schenkers van een waardecheque dan ook zeer erkentelijk.

 

Namens het bestuur, een hartelijke groet,

 

Martin Idema,

Voorzitter

06 22398770 / 026 3613242

        

Initiatief uitgevoerd
1 mei 2021

Organisator
Stichting Vrienden van de Oude Jan

Locatie
Buitenterrein rond het 12e eeuwse kerkje de Oude Jan

Opgehaald bedrag
€ 4000,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!