Buurtkoffiezitje Lorentzhof

Het Lorentzhofzitje.

Wat boften we op 9 juni vrijdagochtend. Super mooi weer.

Op uitnodiging van een jarige bewoner verzamelden zich de nodige bewoners en mensen uit de buurt om naast het vieren van deze verjaardag ook de aangekochte bankjes en klaptafeltje in te wijden voor de komende zomer. Gezien het weer hebben we grote kans om daar veel gebruik van te kunnen maken. Parasols werden uitgeklapt om degenen die in de schaduw wilden zitten een schaduwrijk plekje te bieden.

Naast koffie en/of een drankje waren er ook heerlijke kleine gebakjes en al gauw kwamen de eerste gesprekken op gang. Je voelde dat de sfeer goed is geworden dankzij deze extra hulpmiddelen erbij. De buurmensen schuiven nu makkelijker aan. Bewoners zijn zeer tevreden met de aankopen, ook om het feit dat de bankjes snel verplaatsbaar zijn. De bloembakken die we al eerder plaatsten dankzij de buurtcheques zijn door de vrijwilligers weer vernieuwd met prachtige zomerplanten. De leden van de werkgroep Lorentzhof en nog enkele vrijwilligers houden de bakken bij en voorzien ze nu regelmatig van nieuw water, zeker met de huidige hitte. Van de wandelaars moeten we veel horen hoe mooi ze die bakken vinden en zij maken echt vaak gebruik van de vaste bankjes om even bij te komen van hun kleine ommetjes. 

De buurtbewoners gaan er aan wennen, dat er vaker buurtcheques gaan komen. Deze worden door henzelf naar onze inzamel-adressen gebracht. Dat maakt het contact met hen ook steeds leuker. 

De werkgroep Lorentzhof is de Gemeente Rheden en Ik Buurt Mee zeer erkentelijk om dit initiatief mede met de buurtcheques te kunnen verwezenlijken.

We blijven zeggen: kom eens kijken bij ons hofje en maak kennis met de buurtbewoners. Uiteraard kijken we alweer naar uit naar een nieuw initiatief voor het najaar, immers ook de planten moeten dan weer winterklaar gemaakt.

Hartelijke groet,

De Werkgroep Lorentzhof

Initiatief uitgevoerd
23 mei 2023

Organisator
Roeland Valkenburg

Locatie
Hofje van 30 huisjes mooi geschakeerd met een middenpad kringelend door het geheel heen

Opgehaald bedrag
€ 893,70

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!