Stiltetuin Ontmoetingskerk

Verslag van de Stiltetuin,

Het project van de stiltetuin is gestart vlak voor het einde van de 2e ronde in 2022 en is doorgezet in 2023. Er zijn 10 vrijwilligers voor aanleg en onderhoud actief geweest en voor onderhoud beschikbaar in de toekomst. Deze zijn zowel aan de kerk, als niet kerkelijk gebonden uit de wijk. 
De leeftijd is redelijk hoog, waardoor gekozen is om het zware werk uit te besteden, aan een hovenier, die veel heeft meegedacht en de kosten zo laag mogelijk heeft gehouden, wat mogelijk was, door zo veel mogelijk door vrijwilligers uit te voeren en te assisteren bij graaf- en plagwerkzaamheden met machines. Het insectenhotel is mede gemaakt door jeugdgroepen van de kerken. Als zitplaatsen om te bezinnen zijn boomstammen aanwezig, maar nog niet geplaatst (dus niet op de foto). Ze worden nog om goed tegen regen te beschermen nog bewerkt met lak.
In het komende voorjaar zal nog wat aangeplant worden wat nu niet meer kan. Ook zal in het voorjaar nog een officieel moment zijn voor de opening. Ook wordt er nog een folder gemaakt met informatie voor bezoekers. Alle planten hebben een symbolische betekenis of een in de naam een religieus persoon. B.V. Kardinaalsmuts, Tulpen voor gebed, Klimop voor hoop, graanakkertje en wijnranken voor brood en wijn. Het kruis is gemaakt van beton met houtstructuur en de bron van molenstenen. (waterpompje wordt later aangelegd, omdat de stroomvoorziening er niet is en gekozen is voor pomp op zonnepaneel.

Initiatief uitgevoerd
20 november 2023

Organisator
A. van Heerden

Locatie
Deel tuin aan de Domeinlaanzijde van 3x17m

Opgehaald bedrag
€ 2355,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!