Samen koken samen eten

Ik Buurt mee-actie Ons Raadhuis ‘Samen koken en samen eten’.

In Ons Raadhuis wordt dagelijks een lunch aangeboden waarbij deelnemers, vrijwilligers en personeel samen een broodmaaltijd nuttigen. Daarnaast wordt er regelmatig een warme maaltijd gekookt. Voor die warme maaltijd is zeer veel belangstelling. In 2022 is een project gestart ‘Samen koken samen eten’ waarbij vrijwilligers onder leiding van een professionele kok een hoofdgerecht en nagerecht voor 30 mensen bereiden. Andere vrijwilligers doen het serveer- en opruimwerk.

Sinds het ontstaan van Ons Raadhuis op 01-03-2016 zijn deze maaltijden gekookt op een klein vierpits-fornuis. De wens om met een beter fornuis te gaan werken bestaat al heel lang. Daarnaast is Ons Raadhuis van plan vaker een warme maaltijd aan te bieden, vooral ook omdat er door deelnemers om gevraagd wordt. De ‘Ik-buurt- mee’-acties-mogelijkheid  leek dan ook een uitgelezen kans voor Ons Raadhuis om deze wens in vervulling te laten gaan. Deelnemers hebben ons er hard mee geholpen. En de benodigde 1500,- euro voor een nieuw fornuis, een nieuwe bredere afzuigkap en geld voor wat kleine verbouwings-werkzaamheden was dan ook binnen drie weken bij elkaar verzameld.

Ons Raadhuis is een druk bezocht activiteiten- en ontmoetingscentrum waarbij de keuken een centrale rol speelt. Om de keuken te kunnen aanpassen is Ons Raadhuis dan ook de eerste week van januari 2023 gesloten geweest.

Door de plaatsing van een breder fornuis moesten er oude Bruynzeel-kasten weggebroken worden waar heel wat in werd opgeborgen. Dat betekende dat er behoorlijk verschoven, aangepast en verbouwd moest worden. Door een kleine aannemer werd de nieuwe afzuigkap opgehangen. Verder zorgde een vrijwilliger voor materiaal om het vrijgekomen stuk vloer. We maakten meteen van de gelegenheid gebruik voor nieuwe vloerbedekking te zorgen door de oude weg te halen.

De kasten die we konden behouden werden op een andere plek opgehangen. En verder maakten nieuwe planken ruimte voor alle thermoskannen die eerder in de verwijderde carrousel stonden.

Op donderdag 5 januari werd het nieuwe fornuis geleverd en aangesloten.
Op woensdag 11 januari werd het nieuwe fornuis ingewijd met smakelijke pasta met pesto en kip voor 24 deelnemers. De professionele kok was in zijn nopjes met het nieuwe fornuis,  wat hem betreft de mercedes onder de keukenfornuizen.

De eerste werkzaamheden startten op maandag 2 januari, de laatste werkzaamheden (verven) zijn zaterdag 21 januari uitgevoerd. Drie medewerkers  en een kleine aannemer hebben de werkzaamheden samen met tien vrijwilligers uitgevoerd.
Het werk varieerde van slopen, breken, afval afvoeren, boren, schroeven, schuren en verven tot schoonmaken en eindeloos spullen uitruimen en weer inruimen.

We zijn enorm blij met het nieuwe fornuis en daarmee met de ‘make-over’ van de keuken! Dank aan iedereen die de waardecheque aan ons gedoneerd heeft. 

 

Initiatief uitgevoerd
1 juli 2023

Organisator
Petra van Stijn

Locatie
Tussenvoorziening voor zelfstandigwonende ouderen waar 5 dagen per week ontmoetingen en activiteiten zijn.

Opgehaald bedrag
€ 1505,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!