Voedselbos Tuinvereniging De Wetering

Lieve donateurs,

Bijna een jaar geleden hebben wij, van de werkgroep Voedselbos, dit initiatief van ‘Ik Buurt Mee!’ gestart voor de omvorming van de groenstrook naast onze moestuincomplex tot een voedselbos. In dit verslag laten we jullie zien wat we met jullie donaties hebben gedaan.

november 2022 – Verwijderen onderbeplanting

Om het kappen van de bomen makkelijker te laten gaan en de strook begaanbaar te krijgen heeft een vrijwilliger de onderbeplanting in de om te vormen strook verwijderd.

12+13 november 2022 – Kappen van de bomen

Vanuit de vereniging zijn er een aantal vrijwilligers aangeschreven welke de bomen zouden gaan kappen. Deze personen zijn bekenden van de bestuursleden van de volkstuinvereniging en allen in het bezit van de juiste materialen, persoonlijke beschermingsmiddelen en certificaten om dit werk uit te mogen voeren. De bomen zijn dan ook op de juiste manier en veilig verwijderd. De stammen zijn gestapeld en het kleine hout en de takken zijn versnipperd voor hergebruik in het voedselbos.

3+4 december 2022 – Stobben frezen

Normaliter worden stobben vaak gelaten na het zagen in het kader van de biodiversiteit. In dit geval gaat het om stobben van Elzen en deze hebben de neiging om opnieuw uit te lopen. Dit is niet wenselijk in het geval van het voedselbos. Zodoende dat de vereniging ervoor gekozen heeft om de stobben te frezen. De stobben zijn gefreesd door een hoveniersbedrijf (De Duurzame Hovenier Kempers).

5 februari 2023 – Aanplant voedselbos

Zondag 5 februari is het voedselbos volgens de planning aangeplant. Dit is gedaan met leden van de werkgroep Voedselbos, maar ook met leden van de vereniging die zich aangemeld hebben. Er zijn een vijf fruitbomen aangeplant en meerdere soorten struiken. Daarnaast hebben leden van de vereniging eigen planten en bomen aangedragen voor in het voedselbos. Deze zijn bij de aanplant-dag ook direct toegevoegd.

 

We willen jullie erg bedanken voor het mogelijk maken van dit voedselbos. In de toekomst zullen wij jullie via onze website op de hoogte houden van de ontwikkeling van het voedselbos en wanneer er plukdagen worden georganiseerd. Link: https://www.volkstuindewetering.nl/

Initiatief uitgevoerd
7 november 2022 t/m
28 februari 2023

Organisator
Eline Huizinga

Locatie
Groenstrook ten oosten van het moestuincomplex, langs het water langs de Broekstraat.

Opgehaald bedrag
€ 849,48

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!