Bankje en bloeiende wilde planten voor het aantrekken van vlinders en bijen

Bankje en bloeiende wilde planten voor het aantrekken van bijen en vlinders

Op zaterdag 26 juni gingen wij met een aantal buurtbewoners van het Surinkhof in Dieren aan de slag om een rand rond ons plantsoen te maken om daar door middel van zaad bloeiende wilde planten te laten groeien voor het aantrekken van bijen en vlinders. Ook werd er een stuk onkruidvrij gemaakt voor het plaatsen van een bankje. Dit bankje is bedoeld als een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. We hadden mooi zonnig weer. Het werd zelf warm!

Op aanraden van Jurgen Thijssen van de Gemeente hadden we een zodensnijder gehuurd bij Boels. Met deze zodensnijder snijd je ongeveer 2 centimeter van de bovenkant van het gras af. De mannen hadden hier een hele klus aan. Al het afval werd verzameld op 2 plekken, hetgeen de Gemeente de maandag erop afgevoerd heeft.

Andere buurtbewoners zorgden voor de koffie met iets lekkers erbij en later een verkoelend drankje. Het was een gezellige bedoening. Buurtbewoners leerden elkaar beter kennen.

Nadat dit gebeurd was, heeft de Gemeente zaad gezaaid. Op een later tijdstip werd het bankje geplaatst en het gras rond het bankje ingezaaid.

Het bankje hebben we geadopteerd van de Gemeente; we zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van het bankje.

Wij willen hierbij alle mensen van de Gemeente, die hierbij getrokken zijn geweest, bedanken voor de snelle en prettige samenwerking!

Initiatief uitgevoerd
19 juni 2021

Organisator
Astrid Elsendoorn

Locatie
Een gezellig hofje in Dieren, waar er zijn voor elkaar de hoofdtoon viert.

Opgehaald bedrag
€ 260,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!