< Terug

Informatiebord Dorpskerk Spankeren

De Petruskerk in Spankeren, in de volksmond beter bekend als de Dorpskerk, stamt uit de elfde eeuw. Althans het tufstenen deel van de toren. Daarmee is het een van de oudste van de Veluwezoom. Zie voor meer informatie:  http://www.stichtingdorpskerkspankeren.nl/index.php/historie/kerkgebouw/

Vooral in de zomer komen veel fietsende toeristen langs de Dorpskerk die graag wat meer willen weten over het gebouw en het kerkhof. Daarom vond de Stichting Dorpskerk Spankeren het een goed idee een professioneel informatiebord te laten maken en dit te bevestigen aan de toren van de kerk. Via Ik buurt mee! is dit als initiatief ingediend en het benodigde bedrag opgehaald. Het ontwerp voor het bord en het bevestigen aan de kerk is door de familie Van Middelkoop belangeloos gedaan. Het informatiebord is via de ANWB besteld en geleverd, waarvoor zij een korting op de prijs gaven. 

En in januari 2022 was het eindelijk zover: het informatiebord was er en kon aan de toren van de Petruskerk rechts naast de toegangsdeur bevestigd worden. Wij zijn blij met het resultaat en danken iedereen die hiervoor gedoneerd heeft of zich op een andere manier heeft ingespannen.  

Initiatief uitgevoerd
1 februari 2022

Organisator
Bas Geerdink

Locatie
Dorpskerk Spankeren (Petruskerk)

Opgehaald bedrag
€ 541,64

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!