Eerste initiatieven ‘Ik buurt mee!’ van start

13 mei 2020

Woensdag 13 mei heeft wethouder Marc Budel drie initiatieven bezocht van het inwonersplatform ‘Ik buurt mee!’. De initiatieven hadden voldoende waardecheques gespaard en konden, ondanks de coronamaatregelen, van start gaan.

Eerste ronde maart 2020

Op zaterdag 27 februari viel de eerste waardecheque bij alle huishoudens op de mat. Ondanks de coronacrisis is de eerste ronde zeer succesvol verlopen. Bijna een kwart van de huishoudens heeft op één of andere manier actief deelgenomen. In Ellecom en Laag-Soeren was dat zelfs tussen de 35 en 40%. Er zijn 49 initiatieven aangemeld, waarvan 19 al hun doel behaald hebben. Deze initiatieven zijn inmiddels gerealiseerd of worden binnenkort gerealiseerd met het opgehaalde bedrag

Symbolische aftrap

Marc Budel bezocht op woensdag 13 mei een aantal projecten. De middag begon bij ’t Trefpunt in Velp met het symbolisch in ontvangst nemen van de eerste bloembol van meneer Brouwer van Marking. Dit bedrijf schenkt de bloembollen die ze niet hebben kunnen verkopen (mede door corona) aan die initiatiefnemers die ze goed kunnen gebruiken.

Daarna bezocht de wethouder het initiatief voor de verfraaiing van de waterkant langs de Zwanensingel in Velp, waar hij hielp met het inzaaien van bloemzaden. Het laatste initiatief dat hij bezocht, was de plaatsing van een AED in de Rhedense buurt: Europalaan, De Del, Koningsland en De Hoge Kamp. De wethouder kreeg de eer om hier de eerste schroef aan te draaien.

Wethouder Marc Budel: ”Het is geweldig om een bijdrage te mogen leveren aan deze fantastische initiatieven van inwoners. Wij zijn er ontzettend trots op dat inwoners massaal gebruik maken van het platform Ik buurt mee! om zelf initiatieven op te zetten of om deze te steunen. Met de cheques komen inwoners nog meer aan zet. De gemeente volgt met kennis, materialen en middelen.”

FB_IBMrondeAED3

AED plaatsen, Rheden


FB_IBMrondeBloembollen

Bloembollen in ontvangst, 't Trefpunt in Velp


FB_IBMrondeTrefpunt

Bloembollen planten, 't Trefpunt in Velp


FB_IBMrondeZwanensingel2

Bloemzaad zaaien, Zwanensingel in Velp

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!

Facebook Twitter E-mail