Subsidie voor buurtinitiatieven

16 november 2020

Ik buurt mee! is natuurlijk niet de enige manier om je buurtinitiatief te financieren. Er zijn ook andere organisaties die inwonersinitiatieven ondersteunen met subsidie. Hieronder vind je er een aantal.

Leefbaarheidsalliantie Provincie Gelderland

Leefbaarheidsalliantie ondersteunt initiatieven op het gebied van leefbaarheid en sociale samenhang. Heb je samen met minimaal 4 andere bewoners een plan om de leefbaarheid en verbondenheid tussen mensen in je buurt of wijk te verbeteren, kijk dan snel op hun website?

Subsidiebedrag: € 10.000 – 24.999

Meer informatie www.gelderland.nl/Subsidies/ondersteuning-van-bewonersinitiatieven

Oranjefonds

Een land met meer contact en betrokkenheid. Een fijn land om in te wonen, voor iedereen. Dát is waar het Oranje Fonds aan werkt. Kijk snel wat ze doen bij jou in de buurt!
Het Oranjefonds is onder andere organisator van de landelijke Burendag in september.

Meer informatie www.oranjefonds.nl

VSBfonds

VSBfonds steunt iedereen die actief mee wil doen in onze samenleving en iedereen die anderen actief uitnodigt mee te doen met projecten. Projecten waarbij mensen leren, zich ontwikkelen of omkijken naar anderen. Of met projecten die zorgen voor nieuwe verbindingen tussen groepen verschillende mensen. Zo versterkt VSBfonds een samenleving waarin we samenredzaam zijn en het prettiger leven is.

Meer informatie www.vsbfonds.nl

Postcodeloterij Buurtfonds

Postcode Loterij Buurtfonds is voor buurtprojecten die bijdragen bij aan een leefbare buurt, die de omgeving duurzamer en socialer maakt. Zoals buurtontmoetingsplekken, een moestuin of een wandelclub voor ouderen.
Bijdrage zijn alleen voor Nederlandse maatschappelijke organisaties (stichtingen en verenigingen). Ze nemen geen aanvragen van individuen in behandeling. Maar wat als je nou wel een goed idee hebt voor je buurt? Kijk dan bij jou in de buurt of er een stichting of vereniging is gevestigd via wie jij je aanvraag kan indienen.

Subsidiebedrag: € 500 – 5.000

Meer informatie www.postcodeloterijbuurtfonds.nl

Kansfonds

Doel van het Kansfonds is om veelbelovende sociale initiatieven te vinden en verder te brengen. Het gaat dan specifiek om projecten die de kwetsbaarsten krachtiger maken door de hulpbronnen in henzelf en hun omgeving te versterken.

Meer informatie www.kansfonds.nl

Stichting DOEN

Stichting DOEN helpt voorlopers die een groenere, socialere en creatievere samenleving willen maken

Meer informatie www.doen.nl

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!

Facebook Twitter E-mail