Tweede ronde Ik buurt mee! van start

2 september 2020

Ieder huishouden ontvangt op vrijdag 4 september de tweede Ik buurt mee! waardecheque van €7,50. De tweede ronde loopt van 4 september tot 18 oktober. In deze 6 weken kun je de waardecheque direct doneren of activeren. Als de waardecheque is geactiveerd, blijft deze ook na 18 oktober geldig om aan een buurtinitiatief naar keuze te doneren.

Officiële aftrap

Op woensdag 2 september luidde wethouder Marc Budel het officiële startmoment van de tweede ronde Ik buurt mee! in bij het kerkje in Laag Soeren. Dit is een initiatief uit de eerste ronde dat nog even moet sparen om de klok van het monumentale kerkje te verlichten.

Inmiddels staan er al meer dan 79 initiatieven, waarvan 25 initiatieven al het volledige bedrag hebben gespaard. Zo zijn er (natuur)speelplaatsen aangelegd en een flink aantal AED’s geplaatst. Initiatieven die nog niet het volledige bedrag bij elkaar hebben, kunnen in deze ronde verder sparen.

2e ronde klein staand IBM

Ik buurt mee! en corona: update

Het coronavirus is nog steeds onder ons. Dat betekent dat er nog steeds maatregelen gelden voor sociale contacten. Verzamel de waardecheques daarom niet huis-aan-huis of via een andere fysieke actie. We vinden het belangrijk dat alle inwoners verantwoord met de maatregelen omgaan.

Er zijn veel andere mogelijkheden om buurtgenoten hun waardecheque aan jouw initiatief te laten doneren. Denk aan acties via Facebook, Instragram of (buurt)WhatsApp. Maar je kunt ook briefjes bij je buren in de bus doen met de vraag of ze jouw idee willen steunen. Dat kan uiteraard via de website. Maar misschien mag je bij wil een winkel in de buurt wel een ton of doos neerzetten waar mensen de waardecheque in doen.

Bijeenkomsten: wat mag wel of niet? (update 14 oktober 2020)

Mag je een straatfeest of buurtbarbecue houden? Nee, volgens de aangescherpte regels van 14 oktober mag dat niet meer.
Kijk op de website van gemeente Rheden voor alle regels en voorwaarden.

Alleen samen houden we corona onder controle!

Meer actuele informatie lees je op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

 

 

 

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!

Facebook Twitter E-mail