Statistieken

initiatieven gestart
461
initiatieven sparend
19
initiatieven geslaagd
431
initiatieven niet geslaagd
11
initiatieven afgekeurd
47
totaal gedoneerd
€ 436.266,72
donaties
46938
vrijwilligers
34
middelen gedoneerd
6
cheques geactiveerd
57436

Ik buurt mee! is het platform voor inwonersinitiatieven in de gemeente Rheden.

Via deze site kunnen initiatiefnemers geld ophalen voor hun initiatief, vrijwilligers werven en middelen verzamelen om hun initiatief uit te kunnen voeren.

Vanaf maart 2020 ontvangt elk woonadres binnen de gemeente Rheden twee keer per jaar een cheque t.w.v. € 7,50 van Ik buurt mee! door de brievenbus. Op deze website kun je samen met je buurtgenoten sparen voor initiatieven die jouw straat of buurt nog mooier, leuker of beter maken en voor meer contact met de buurtgenoten zorgen. Bijvoorbeeld voor een leuke sportmiddag met de kinderen uit de buurt of om gezamenlijk je straat op te fleuren met nieuwe planten en bloemen.

Wij willen je graag betrekken bij het behoud en het verbeteren van de leefkwaliteit in de buurten. Via Ik buurt mee! kun je eenvoudig en snel zelf een bijdrage leveren. Heb je een leuk idee? Verzamel dan zo veel mogelijk medestanders en cheques. Hoe meer mensen, hoe meer cheques, hoe grotere en leukere initiatieven je kan organiseren.

Denk mee, doe mee, beslis mee en buurt mee!

 

Blijf op de hoogte van initiatieven in jouw buurt

Op deze website vind je bewonersinitiatieven die in de gemeente Rheden plaatsvinden. Je ziet welke initiatieven binnenkort plaatsvinden en leest leuke verslagen van initiatieven die al zijn uitgevoerd. Zie je een initiatief waarvan je graag op de hoogte blijft? Klik op het groene vinkje met ‘Volg dit initiatief’ rechts bovenin op de informatiepagina van het initiatief. Je ontvangt dan automatische voortgangsmeldingen en updates van de initiatiefnemer via de e-mail.

Als je een account aanmaakt of je aanmeldt in het menu rechts op de site, ontvang je automatisch een e-mail wanneer een nieuw initiatief in jouw dorp of gemeente is aangemeld op de site.

 

Steun initiatieven van buurtgenoten

Via Ik buurt mee! kun je initiatieven helpen door:

Je cheque te doneren. >>

De cheque kan je inzetten om initiatieven van jouw buurtgenoten te steunen of je kan ze sparen om jouw initiatief te realiseren. Op de cheques staat een activatiecode. Door deze activatiecode in te vullen op de website ontvang je de waarde van de cheque als saldo op je account. Dit saldo kan je doneren naar één of meerdere initiatieven die je wilt steunen. Hoe het activeren en doneren in z’n werk gaat lees je in de veel gestelde vragen.

Een bedrag te doneren via iDEAL (Crowdfunding). >>

Je op te geven als vrijwilliger bij initiatieven. >>

Middelen, zoals materiaal, gereedschap, apparatuur of producten beschikbaar te stellen. >>

 

Heb je zelf een goed idee dat jouw buurt nog leuker, mooier of beter maakt en zorgt voor verbinding in de buurt?

Meld je initiatief aan op Ikbuurtmee.nl. Binnen twee weken neemt de ontwikkelmanager van de gemeente Rheden contact met je op en na goedkeuring komt jouw initiatief op de site te staan. Inwoners en organisaties die een account hebben op www.ikbuurtmee.nl ontvangen via de e-mail een oproep om je initiatief te steunen. Start een initiatief en gebruik Ik buurt mee! om:

  • Geld in te zamelen.
  • Vrijwilligers te werven.
  • Middelen te vragen.

Natuurlijk moet je zelf wel campagne voeren om voldoende cheques te verzamelen en je initiatief onder de aandacht te brengen. Je kan je initiatief via Ikbuurtmee.nl makkelijk delen via de e-mail of sociale media. Lees onze tips hoe je je campagne op kunt zetten om mogelijke donateurs en vrijwilligers te werven voor je initiatief.

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!