Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
Kunst bij de Buren 30&31mrt19DierenIn het weekend van 30 en 31 maart 2019 wordt voor de 4e keer de kunstroute "Kunst bij de Buren" gehouden in Dieren Noord-Oost. Vrijetijdskunstenaars zetten tussen 12 en 17 uur hun voordeur open en tonen hun werk; schilderijen, tekeningen, foto's en beelden. Er wordt ook gezamenlijk geëxposeerd in een bijgebouw van basisschool De Expeditie. Twee belangrijkste doelen van de route: bij een breder publiek interesse op te wekken voor kunst, en bevorderen van contacten in de buurt. Vanaf half maart is de route te vinden op www.kunstbijdeburen.nl
Uitbreiding 30 km/u gebiedDierenDe bestaande 30 km/u gebieden uitbreiden zodanig dat op de Doesburgsedijk de 3 kruispunten binnen de bebouwde kom er deel van uit maken. De bestrating van de Doesburgsedijk binnen dat gebied aanpassen dat nog meer duidelijkheid bereikt wordt dat men hier rustiger moet rijden. Eventueel ook voorrangsituaties veranderen. Bijvoorbeeld overstekend fietsverkeer voorrang geven. Bestaande drempel vervangen door een 3 kruispunten omvattende drempel.
Schone straatDierenMeerdere malen komt groenonderhoud en veegwagen door de straat per jaar, zoals vaak gebeurt erg vroeg, voor 8 uur waardoor vele auto’s er nog staan en de meeste auto’s er nog staan. Is het een idee om net als de app voor de containers om op die app daar ook een melding van te maken. Dan kunnen buurtbewoners hier rekening mee houden en blijft het straatbeeld netjes.
praathoekje voor oudjesDierenOp het Callunaplein stonden voor de renovatie comfortabele houten banken met leuning (!) waar altijd mensen zaten, vooral veel ouderen die elkaar daar troffen voor een praatje. Sinds de renovatie staan er twee stalen banken zonder leuning, ver uit elkaar en er zit niemand meer. Voorstel: breng deze ontmoetingsplek weer terug, het pleintje leent zich daar uitstekend voor. Plaats een paar comfortabele banken rondom de donker betegelde cirkel en het wordt daar weer gezellig.
SpeelplaatsDierenAangezien er steeds meer kinderen in de Schimmelpenninckstraat komen te wonen. En de kinderen op dit moment voor de deur op straat spelen waar het verkeer regelmatig gebruik van maakt. leek het mij een idee om in één van de hofjes een speeltuintje te plaatsen waar de kinderen veilig kunnen spelen zonder dat er ongelukken komen door het verkeer. Er zijn wel heuvels in de straat geplaatst maar nog steeds word er daar te hard gereden en een kind kan nu zo ineens de straat op duiken met alle gevolgen van dien. Ik heb hier ook met een aantal buurtbewoners over gepraat en ze vinden dit in goed idee.
Zwerfvuilactie in Dieren ZuidDieren

Zwerfvuilactie in Dieren Zuid: Doe ook mee! 7 april: Start in Carolinapark

De actie is van 10.00 – 12.00 uur vanuit de Ik-Buurt-Mee-keet in het Carolinapark.

Plastic zak haakjesDierenAangezien de plastic zak aan de weg voor overlast zorgt. O.a weg waaien of veel verzamel plekken in de straat. Ook handig voor de ophaal dienst dat alles op pakhoogte is. In veel gemeentes zie ik mooie plastic haakjes aan de openbare verlichting dit lijkt mij een mooie toevoeging voor een net straatbeeld voor deze gemeente.
ErebordDierenGeachte lezer, Tijdens een gesprekje met Jochem Sevenster (De Slenk, Dieren) liet hij zich ontvallen dat hij binnenkort 80 jaar wordt. Ik meen dat hij november noemde, maar dat zou te achterhalen moeten zijn. Al eerder heb ik eens gevraagd of er niet bij het heideveld een bord geplaatst zou kunnen worden met sumiere info over wie dit veld in stand houdt. Maar men vond dat te duur....! Wie zich echter verdiept in wat dhr. Sevenster daar doet met een onvoorstelbare volharding en ijver, de duizenden stekken die hij opkweekt en inplant, wanneer het maar mogelijk is op zijn knieën onkruid wiedt tussen de heideplanten, nou die moet toch beseffen dat er nu iets gebeuren moet. Dus stel ik nogmaals de vraag: kan zo'n bord er niet komen ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag, en onthuld worden op de feestdag zelf? Dat zou toch een prachtig blijk van waardering zijn voor dat onvoorstelbare werk dat hij verricht voor de gemeenschap? Hij doet dit al 17 jaar!!!!! Mocht de gemeente hier opnieuw niet voor te porren zijn, dan kan er misschien een crowdfunding georganiseerd worden, zal me er eens in verdiepen. Maar dat zou de gemeente diens eer te na zijn, hoop ik. Met vriendelijke groet,
HondenspeeltuinDierenIk denk dat het tijd is voor een leuke, ruime en zeer goed omheinde hondenspeeltuin. 1 waar een stevig hek om heen zit, liefst minimaal 1,80 hoog. Zodat ook de bange, jonge, drukke honden een kans krijgen om veilig te kunnen spelen. Er zijn enorm veel honden in de buurt en ik weet zeker dat hier veel vraag naar is.
Vurig DierenDierenIk zie bij mij in de buurt steeds bewoners met een houtkachel verschijnen. Binnen 50 meter zijn er al 12 gelegen in alle windrichtingen. Hartstikke gezellig natuurlijk, ik heb er ook wel eens over gedacht, maar het geeft wel overlast. Je vergeet het raam 's avonds te sluiten en je kan gaan slapen in naar rook ruikende slaapkamers. Ik ben benieuwd of er afspraken kunnen worden gemaakt om bij bijvoorbeeld mist de houtkachel niet te gebruiken

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter