< Terug

Kunst bij de buren 2020

Ondanks de Corona perikelen was de 5e editie van “Kunst bij de Buren” , gehouden op 10 en 11 oktober 2020, een succes. Bij voorgaande edities lag de nadruk op expositie van werk bij mensen thuis. Dit jaar was het wijkgebouw in Dieren Noordoost “the place to be”. Alles was van buitenaf te bewonderen. In de vensterbanken bij OBS De Expeditie, Wijkcentrum De Drieschaar en kinderdagverblijf Marron stond een gevarieerd en divers aanbod aan schilderijen, fotografie en houtsnijwerk/draaiwerk.

Vooraf kon op de website www.kunstbijdeburen.nl al worden kennisgemaakt met een aantal deelnemers en hun werk. Aankondigingen in de Regiobode en een huis-aan-huis flyeractie in de wijk Dieren Noordoost leverden een leuke en diverse groep op van zo’n 20 vrijetijdskunstenaars. Veel nieuwe deelnemers maar ook buurtgenoten die al eerder hadden meegedaan en graag hun nieuwste werk wilden tonen aan het publiek.

Ook aan het sociale aspect werd op een inventieve manier invulling gegeven, door inzet van deelnemers als gids/host tijdens het expositieweekend. Gedurende de “openingstijden” wisselden groepjes van 3 deelnemers elkaar af op het plein rondom het wijkgebouw, om de bezoekers welkom te heten en desgevraagd een toelichting op hun werk te geven. Dit resulteerde niet alleen in leuke gesprekken met en tussen bezoekers, maar ook in een nadere kennismaking van deelnemers met elkaar.

Ruim 120 belangstellenden kwamen kijken. 

Initiatief uitgevoerd
10 oktober 2020 t/m
11 oktober 2020

Organisator
hetty smit

Locatie
Dieren noord oost , wijkcentrum Drieschaar en evt. obs de Expeditie

Opgehaald bedrag
€ 175,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!