Ik buurt mee > Partners > 

Partners

Gemeente Rheden
De gemeente Rheden bestaat uit zeven dorpen. Er wonen ongeveer 44.000 mensen en de gemeente heeft een oppervlakte van ruim 84 km². Rheden maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. Met de Veluwe als noordelijke grens en de IJssel als zuidelijke grens liggen de dorpen als een gordel in een natuurstrook tussen bos en rivier. Omdat de twee grootste dorpen, Velp en Dieren, aan de west- respectievelijk oostrand van de gemeente liggen, is het gemeentehuis in het centraal gelegen dorp De Steeg gevestigd.

Gastheren

 • Freddy van Lee, Rheden, De Steeg, Ellecom (06 13 48 62 40, f.vanlee@rheden.nl)
 • Tim van den Bor, Dieren, Spankeren, Laag-Soeren (06 13 43 62 40, t.vandenbor@rheden.nl)
 • Wiljan Vriezen, Velp (06 13 02 39 86, j.vriezen@rheden.nl)

bekijk gemeentewebsite


Vivare
Vivare is een ondernemende woningcorporatie met hart voor haar omgeving. Vivare houdt zich bezig met verhuren, verkopen, beheren en onderhouden van huurwoningen. Ook bouwen ze nieuwe woningen, zowel huur als koop. Ons motto is ‘niet praten maar doen’. Of het nu om de huurder of een groot herstructureringsproject gaat, Vivare kiest voor een aanpak die past bij die situatie. We werken samen met partners die dezelfde drijfveren hebben als wij.

bekijk website Vivare


Radar Uitvoering Oost

Radar Uitvoering Oost is samen met de partnerorganisaties Stichting MVT en Stichting STOER sinds 2016 actief in de verschillende dorpen van de gemeente Rheden en Rozendaal.
Daarnaast coördineert zij de vrijwilligers vacaturebank voor vrijwilligerswerk en WeHelpen.nl

Met onze medewerkers en vrijwilligers ondersteunen wij inwoners om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen én om samen met hen wijken en buurten socialer te maken. Dit vanuit de missie dat wij willen bijdragen aan een samenleving waarin mensen, jong & oud, voor elkaar én voor hun omgeving zorgen. Honderden bewoners zijn actief met tal van activiteiten in de gemeente. Wij ondersteunen deze mooie initiatieven en zorgen voor de verbinding tussen verschillende netwerken. Onze insteek is leren van elkaar want samen maken we meer mogelijk! Hierbij altijd uitgaande van de energie en het enthousiasme van de inwoners.

Wil je contact met iemand van Radar kijk op de website van Radar Uitvoering Oost voor de contactgegevens


Politie
Nederland veiliger maken. Dat is het doel van de politie. Dat begint in de buurten en wijken. Sinds 1 januari 2013 vormt de politie één korps, waar ongeveer 63.000 mensen werken. De organisatie bestaat uit tien regionale eenheden. De politie in uw buurt is te bereiken via 0900 88 44.

bekijk website politie


Inwoners/ ambassadeurs
Eigenlijk zijn alle inwoners van de gemeente Rheden ook partners van Ik buurt mee! Daar waar mogelijk worden samen plannen ontwikkeld, buurtplannen opgesteld en ingediende ideeën uitgevoerd. Er zijn veel inwoners die zich als ambassadeurs hebben opgeworpen. Dit zijn er te veel om allemaal te benoemen, maar de eerste ambassadeurs van Ik buurt mee! zijn:

 • Ab Weertjes
 • Gerry van Haren
 • Raymond Holdijk
 • Anita Hendriks
   

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

  Volg ons op Twitter