Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
SpeeltoestellenVelpWegens verjonging en kleine kinderen zou op deze plaats in het park voor het Hazenpad 1t/m 6 een goede plek zijn voor een 2de speeltoestel.
PcknickbankVelpOp het Oranjeplein zou de bank verplaatst worden....Wij willen graag in overleg. Goede plek ver genoeg van de woningen en toch goed voor toezicht op spelende kinderen: Tussen de schommel en het molentje, schuin geplaatst. Dan heeft de buurt denkelijk minder hinder van hangjongeren 's avonds/ 's nachts. graag contact hierover.
NatuurspeeltuinVelpHet betreft hier geen nieuw idee, maar een reeds gerealiseerd project waar ik bij betrokken was, samen met een paar andere buurtbewoners en de gemeente Rheden. Zou dit op de kaart toegevoegd kunnen worden? Het gaat om de natuurspeelplaats "De Paardenspeelwei" waar de Biesdelselaan overgaat in de Kluizenaarsweg. Het is een mooie natuurspeeltuin die naar mijn idee wel wat meer bekendheid mag krijgen, vandaar! Super bedankt alvast.
Loungen, leren en plukken GeërfdenparkVelpPlannen, uitkiezen, planten en bijhouden van eetbaar en educatief Geërfdenpark. Walnoten, kastanjes, hazelaars, en bepaalde bessen/kleinfruit in een eetbare strook, groepjes of cirkel. Voorwaarde: aanwonenden of anderen dragen het plan, houden toezicht en onderhouden. Grond en vochtigheid moet het toelaten. Inspiratie: Wijk Kinderkamp, Presikhaaf. Scholen, wijkplatform, Geërfden.
knarrenhofVelpBeste mevrouw, meneer, daar ik zelf zoek hoe ik prettiger kan wonen, ouderen langer thuis moeten wonen, ik het belangrijk vind dat mensen meer interesse en betrokken op elkaar zijn ben ik aan het kijken wat er aan mogelijkheden is. Ik woon momenteel (nog) in een complex waar veel verschillende mensen wonen, maar het lukt slecht om meer betrokkenheid op elkaar te krijgen. Daarom ben ik ook aan het kijken of er in Velp of Rheden mogelijkheden zijn om een soort knarrenhof te gaan ontwikkelen samen met de gemeente, woningbouw, bewoners van Velp en rheden. Zelf ben ik er voorstander van niet alleen ouderen maar ook andere groepen te erbij te betrekken zodat er uitwisseling zou kunnen zijn: ik kan dit voor jou doen, samen zorg organiseren, ik heb ... nodig, Ook een gezamenlijke ontmoetingsplaats. Alles is heel primair maar ik wil, voordat ik er veel tijd in ga steken eerst kijken of jullie me kunnen zeggen of er überhaupt behoefte aan zo iets is, of jullie ondersteuning is bij het ontwikkelen van een dergelijk initiatief e.d. Graag zou ik een gesprek met iemand hierover willen hebben. Ik heb mijn vage idee ook al bij Vivare neergelegd en ik was ook bij t Raadhuis. De laatste groep kan momenteel niets voor mij betekenen. Graag hoor ik van jullie,
buurtbiljartVelpOpknappen biljart in Schoonoord zodat er weer op gespeeld kan worden. Door alle bezuinigingen en reorganisaties is een aantal voorzieningen in het gedrang gekomen. Zo ook het onderhoud aan het biljart op de 2de etage van Schoonoord. Iedereen kan er gebruik van maken maar het moet nodig worden onderhouden. Nieuw laken en nieuwe banden. Als dat is gebeurd is het weer een prima plek waar men elkaar kan treffen om een partijtje te spelen.
Hekjes verwijderenVelpDirect na de spoorwegovergang als je uit de Kerkstraat komt is er rechts een voetpad dat schuin naar rechts loopt. Een extreem whishfull thinker heeft daar hekjes geplaatst om te voorkomen dat fietsers het voetpad gebruiken. Het gevolg is dat ze het grasveld vernielen door er omheen te fietsen. De rode kleur van de tegels doet ook aan een fietspad denken... Mijn idee is om de hekjes weg te halen zodat de grasmat weer kan herstellen.
meer groen in de straatVelpBeste lezer, Wij wonen in de Prins Clausstraat (nummer 4). Wij wonen hier met veel plezier. Wat wij jammer vinden is dat de straat erg "kaal" is. Misschien kan de gemeente hier wat aan doen. Als je de straat in komt lopen vanaf de Koningin Beatrixstraat staan er 2 bomen (aan beide kanten van de straat). Je zou verwachten dat aan het einde van de straat (thv nummer 10) ook 2 bomen zouden staan. Deze staan er niet. Kunnen deze (alsnog) geplant worden? En in de Koningin Beatrixstraat staat palen waarin/waartegen Blauwe Regen groeit. Kunnen deze palen ook bij ons in de straat worden geplaatst? Vriendelijke groet, Robert
Verzamelplaats HeidewerkdagVelpOp de laatste zaterdag van februari vindt de Heidewerkdag plaats, georganiseerd door de Gemeente Rheden en de Geërfden. Elk jaar doen er vele tientallen mensen aan mee en wordt een groot deel van het heidegebied ontdaan van jonge boompjes en ongewenste struiken. Een leuke en gezonde activiteit voor jong en oud! http://www.ikbuurtmee.nl/ik-doe-mee/heidewerkgroep/
plaatsen AED apparaatVelpIk ben half mei begonnen met het opzetten vande buurtpreventie app i.s.m. de Politie en de Gemeente Rheden. We hebben op dit moment al 21 buurtbewoners die met elkaar de buurt veiliger en bewoonbaarder maken. Om onze buurtbewoners nog beter te kunnen helpen is het idee ontstaan om ook, in geval van een calamiteit, onze kennis als BHV-er te gebruiken. Natuurlijk na het bellen van 112. Diverse bewoners zijn BHV-er/EHBO-er of verpleegkundige (geweest). In geval van een acute hartstilstand kunnen wij als,naaste buurtbewoner, ervaren BHV-ers direct eerste hulp bieden met hartmassage maar nog beter met een AED apparaat. We hebben dit voorstel besproken bij de Politie en zij vinden dit een goed idee. Je kunt op deze wijze zeker levens redden. De Politie noemde een voorbeeld uit Dieren genoemd waar dit reeds een keer is voorgevallen. Omdat de aanschaf en het onderhoud van een AED apparaat erg hoog zijn, hierbij de vraag of de gemeente ons hierin kan steunen. We zijn ervan op de hoogte dat de brandweer over een AED apparaat beschikt. Maar willen u toch vragen om over ons verzoek na te denken. Het AED apparaat kan ruim ingezet worden. Onze app-groep groeit alleen maar. Het betreft de buurtpreventie app van de Nassaustraat in Velp met een evt. uitbreiding naar de Elzenstraat, Casper Fagelstraat, Dr. van de Felzlaan en Dr. van de Willenlaan

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter