Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
AchterSpankeren buurtcontactSpankerenWanneer de huizen verder uit elkaar staan, is er minder het gevoel van 'buren' en is iedereen met zijn eigen leven bezig, maar wat is er mooier dan toch op een bepaald moment samen te zijn. Vandaar dat we een AchterSpankeren BuurtBijeenkomst willen organiseren, waarbij de verschillende boeren en de vele nieuwe bewoners elkaar kunnen ontmoeten en er een 'wij-gevoel' ontstaat. Naast samen iets eten, krijgt men in teamverband een opdracht om iets op te voeren in de show 'The best of AchterSpankeren'.
1 richtigs ideeSpankerende Kerkweg en Kerkplantsoen in Spankeren komen beiden uit op de Dorpsweg. Zelf heb ik al menigmaal meegemaakt dat ik vanaf de Kerkplatsoen rechts wil afslaan de Dorpsweg op, maar dan staat er vaak op de Dorpsweg een auto zo geparkeerd dat het verkeer dat vanaf het kanaal richting Bockhorstweg rijd op de verkeerde weghelft komt. Met gevolg dat er bijna een botsing is. Er wordt sowieso te hard gereden in Spankeren, dus het verwonderd me nog steeds dat t op dit punt goed gaat. Zou het niet veiliger zijn om van zowel het Kerkplatsoen en de Kerkweg een 1 richtingsweg te maken? Er staan verder ook vaak auto's op drempels en in bochten geparkeerd, en dit kan maar zo, wordt niet meer opgelet tegenwoordig.
verkeer langs hondenuitlaat routeSpankerenIk wandel dagelijks met mijn hond hier in Spankeren langs de kerkweg. Voor mijn eigen veiligheid loop ik met mijn sleutelbos in de hand, omdat de auto's gewoon met min. 60 km p.u dicht langs me heen scheuren. Ik heb al eens een spiegel van een auto tegen me aan gehad, maar nu als ze de sleutels zien, nemen ze wat afstand. Voor automobilisten wordt het ook niet duidelijk aangegeven dat deze weg ook een hondenuitlaat plek is, het is zelfs als ik het goed heb een losloop gebied. Dit is dus kolder. Het zou fijn zijn als er borden zouden komen langs de weg, met een waarschuwing dat er mensen met honden lopen ( en overstekend vee), ook het vee van de boer is dan wat veiliger. Het verbaast me nog steeds dat er geen dieren zijn doodgereden. t is een nare bochtige weg ter hoogte van de boerderij. Zulke borden moeten toch niet zo lastig zijn lijkt mij, om neer te zetten.
uniforme huisnummer aanduiding SpankerenOp veel plaatsen in Nederland zie je in het buitengebied paaltjes met reflecterende huisnummers bij boerderijen en verspreide bebouwing. Wegens de verspreiding komen niet alle navigatiesystemen op de juiste plek uit. Voordelen: verkeer (60 km/h wegen)ziet eerder dat er een woning is. Bezorgers/koeriers kunnen hun bestemming beter vinden. Ambulance kan in het donker de bestemming beter vinden. De woningen op de Broekdijk in Spankeren hebben dat niet. De bewoners zouden dit wel graag willen. Misschien kan het ook in de Havikerwaard en ander buitengebied ingevoerd worden.

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter