Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
TestideeRhedenTestidee: kan iedereen meedoen?
Herindeling van speeltuinRhedenAan de Broekveldseweg, veiliger glijbaan,meerdere schommels,wipwap op veer.zitbank voor ouders, prullenbak. Deze speelplaats wordt heel veel gebruik door heel veel kinderen.
Herindeling van speeltuinRhedenAan de Broekveldseweg, veiliger glijbaan,meerdere schommels,wipwap op veer.zitbank voor ouders, prullenbak.
papier oplossingRhedenHet idee om 6 papiercontainers te plaatsen in gebouw Scherpenhof. Nu moet je het oude papier een maand in je eigen app. bewaren. Als er per verdieping 2 papier bakken zijn is dat genoeg voor alle bewoners.
HuiszwaluwhotelRhedenIn de omgeving Buurmeestersstraat is een kolonie Huiszwaluwen aanwezig. Helaas brengen Huiszwaluwen ook voor sommige mensen overlast met zich mee in de vorm van poep op de vensterbank. Door in het weiland aan de westzijde van de Haverweg een Huiszwaluwhotel te realiseren, wordt de kolonie voor toekomst gered en kan deze mogelijk uitbreiden.
SpeeltuinRhedenOp de hoek Methorsterweg/ Gasthuisbouwring/ Koperwiekstraat staat een klimrek. Naar mijn idee kan deze plek uitgebreid worden tot een veel leukere speelplek als er meer toestellen geplaatst zouden worden. (glijbaan, schommel e.d.) Nu heeft iemand ook nog bedacht dat er persee ruimte moet zijn voor 3 auto's om te parkeren. Niet nodig! Daarnaast gaan mijn kinderen nu steeds rakelings langs de auto's als ze fietsen of skaten...Onveilig. Volgens mij kan deze plek een stuk aantrekkelijker worden zonder dat daar heel veel geld ingestopt hoeft te worden! Ik hoop op een financiele impuls vanuit de gemeente Rheden! Groet! Martina
ontmoetenRhedenWist u dat u elkaar kunt ontmoeten in het Dorpshuis in Rheden ? Niet alleen donderdags voor een heerlijke gezamenlijke maaltijd. Maar ook op maandagmiddag en woensdagmorgen bij Het Leespunt. Boeken lenen voor maar 5 euro per jaar. Dit is een minibieb voor senioren Veel groot letter boeken, romans en thrillers Een kopje koffie en thee is voor de leden gratis
Buurt BBQRhedenWij organiseren 1x per jaar een Buurt BBQ dit om de bewoners van de straat tot elkaar te brengen. en daardoor met elkaar praten en elkaar met dingen te helpen. ook is het om de buurtpreventie te verhogen zodat ze weten wie er bij een huis thuis hoort en daardoor e.e.a. in de gaten kunnen houden.
beplanting in de straatRhedenIn onze straat staan aan beide kanten struiken en bomen.De bomen maken het probleem nog niet maar de struiken wel,zekers aan de kant waar je met de auto parkeert. Je hebt voor de bijrijder geen ruimte voor in en uit te stappen.Zekers als het geregend heeft is het vies.Buiten het feit dat je auto risico loopt tot beschadiging.Bewoners in de straat hebben soms zelf de struik al ingekort zodat het wat ruimte geeft.Ons lijkt het een beter idee struiken eruit.En evt schuine parkeerplaatsen zoals op de scherpenhofseweg en evt bomen laten staan met een rond perkje erom heen zodat er toch groen blijft.Nu is het ook snel een afvalbak!De straat zou er in ieder geval gezelliger uit komen te zien en netter en daar gaat het ook om.
gaas korfRhedenKan er in de WillemBontekoestr.een korf van gaas geplaats worden voor de plastic zakken ,dan hoeft men deze niet meer op mijn aangeplante cana's te deponeren of op de andere aanplant.ik hou het tuintje zo goed mogelijk bij,maar het is zo niet meer te doen.

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter