Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
Heel De Steeg e.o danst!De SteegHeel De Steeg (en omgeving) danst! Elkaar eens op een andere manier ontmoeten in de dans, via de muziek als universele taal (zonder woorden). Vrij bewegen op verschillende muziek: uit je hoofd, in je lijf, in contact met jezelf en elkaar. -contact-plezier-vitaliteit-ontspanning-genieten- Biodanza met Wim & Jacqueline Gratis op afwisselend dagen en tijdstip een wekelijkse proefles genieten (tevens start) op: vrijdagmorgen 24-03-2017, 9.30 uur donderdagavond 30-03-2017, 20.30 uur voor informatie bel 026-4955175 of mail voor verdere info naar info@praktijktimandra.nl
Verenigd UrsulaDe SteegWij willen graag de buurt gezelliger en leefbaarder maken. En dan vooral de straat waar wij aan wonen. We denken eraan om een grote picknickbank en een vaste bbq/vuurplek te plaatsen. Daarnaast zouden we graag de stoep aan de wegkant verlagen en er een stukje fietspad voor de kinderen van maken. Zo kunnen de kinderen een veilig rondje fietsen ipv steeds over de straat te moeten.
Multifunctioneel P-terrein gemeentehuiDe SteegStel het huidige parkeerterrein naast het gemeentehuis beschikbaar voor bezoekers van ons mooie dorp. Maak daarbij een aantal oplaadpunten voor electrische auto\'s en fietsen, eventueel met voorzieningen voor de fietsers zoals fietspomp, openbaar toilet ed. Buiten werktijd gratis parkeren en tussen 7:00-17:00 betaald parkeren. Voordelen: - multifunctioneel gebruik van bestaande voorzieningen. Meer parkeervoorzieningen in het dorp zonder extra steen/asfalt en tegen lage kosten.m - De Steeg beter op de kaart zetten van de \"knooppunt-app\" en het gemeentehuis opnemen in de fietsknooppuntenlijst. - Parkeren in het dorp voor toeristen aantrekkelijker. - Op de fiets naar het werk kan worden gestimuleerd, eventueel met fietsplan
De OvertuinDe SteegGemeenschappelijk tuin Bergdwarsweg De Steeg. Een gezamenlijk initiatief van de bewoners van de Bergdwarsweg en Landgoed Middachten om een gemeeschappelijke tuin op te richten met als doel de sociale cohesie te versterken.
MussenparadijsDe SteegHet aantal Huismussen is de laatste 20 jaar hard achteruitgegaan. Stimuleer het maken en vooral het geschikt houden van nestgelegenheid en biotoop. Niet alles hoeft zo netjes! Pleksgewijs wat onkruid laten staan (bv bij spoorwegovergang Diepesteeg) is prima. Met een nestkastenactie zou je de buurt kunnen informeren.
Minder verlichtingDe SteegDe Steeg ligt mooi aan de rand van kwetsbare natuur. Welke noodzaak is er om op de Dalweg (ten noorden van de Van Hasseltweg) zoveel lantarenpalen te hebben. Langs de Diepesteeg staan er veel minder. Bij volgende onderhoudsbeurt alles of als dat niet haalbaar is de helft uitzetten.
WaterhuishoudingDe SteegVoor veel geld duur infiltratie systeem in De Steeg noord aangelegd. Door veel blad en grond dat afspoeld zijn putten vaak al bij een kleinbuitje verstopt (bv. zondag 7-7-2014). Leg over de gehele breedte van de weg een goot om het water op te vangen (zie Snippendaalse weg in Rheden) zodat meer water naar het Hullekesgat gaat en minder in het dorp komt.
Walking dinnerDe Steeg

We willen in De Steeg in het najaar een walking dinner organiseren. Datum en overige informatie volgt later, maar enthousiast worden, recepten bedenken en het aan anderen doorvertellen kan nu al.

Janny Stijntjes, Marianne Berton en Thea Hiemstra

BuurtmoestuinDe Steeg

Ik wil graag een moestuin in De Steeg starten waar ook de kinderen van de basisschool regelmatig komen. Om te werken, te leren, te genieten en om te eten.

Wie helpt mee?

Ingeborg du Fijan

Vervoerspool of taxidienstDe Steeg

Af en toe heb ik geen eigen vervoer van of naar het station. Het zou erg fijn zijn om dan even iemand te vragen me te halen/ brengen. Ik ben bereid dat een andere keer weer aan te bieden.

Wie herkent dit en zoekt mee om dit slim met en voor elkaar op te lossen?

Machteld van der Meij

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter