Ik buurt mee > Ik doe mee! > Afvalbakadoptie > 

Afvalbakadoptie

Zwerfvuil staat ieder jaar weer in de landelijke overlast top 5. Toch zijn er, als gevolg van bezuinigingen, veel afvalbakken uit het straatbeeld verdwenen. Daarom bieden wij de mogelijkheid om afvalbakken te adopteren.

In deze film over het project 'Schoonste wijk van Nederland' in Dieren Noordoost (2017) ziet u hoe eenvoudig het adopteren van een afvalbak is!

Wilt u alleen of met meerdere buurtbewoners een bestaande afvalbak adopteren of heeft u een nieuwe locatie voor een afvalbak op het oog? Dan komen we graag met u in contact. Wij zorgen voor een gratis adoptiepakket met onder andere handschoenen, een rol vuilniszakken, een papierknijper en een klepje om de afvalbak af te sluiten met Oud & Nieuw. Bel voor meer informatie (026) 49 76 911.

Hondenpoep

Binnen de bebouwde kom is er een opruimplicht van hondenpoep. Dat geldt ook voor onder de struiken of in de goot. Er zijn op verschillende plekken afvalbakken met dispensers voor opruimzakjes geplaatst. Een gedeelte hiervan wordt onderhouden door inwoners. De opruimzakjes krijgen zij van de gemeente. Ligt er veel hondenpoep in uw omgeving en wilt u daarom ook zorgen voor een afvalbak met dispenser? Neem dan contact op met de gemeente via (026) 49 76 911.

Wilt u meer weten over honden in gemeente Rheden? Kijk dan op onze website.

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter