Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
PlancaravanDierenVoor sommige ideeën moeten er verbindingen worden gelegd tussen mensen en organisaties. Tussen ideeën en belangen. Kortom: er moet samen een plan worden uitgedacht. Met de Plancaravan is het mogelijk om op locatie ideeën uit te wisselen en in oplossingen om te zetten. Het is laagdrempelig, gezellig en effectief. De thuisbasis van de Plancaravan? Dieren. Meer weten? Kijk eens op www.plancaravan.nl
Groenadoptie Eiberstraat/GruttostraatVelp

Bewoners van het appartementencomplex op de hoek van de Eiberstraat en de Gruttostraat willen zelf een stuk groen gaan onderhouden.

speeltuinenDierenIk zou het erg leuk vinden als er wat meer speeltuinen zijn voor de peuters en kleuters
geen extra overlast op OverhagenVelpSportpark Overhagen ligt direct naast de woonwijk. Er wordt intensief gebruik gemaakt van het park. Sporten is prima, maar het levert ook veel overlast op. De buren van Overhagen willen hierom graag ten minste in de wintermaanden rust hebben. De overlast is nu al groot genoeg. Goed idee: minder overlast van sportpark Overhagen.
Schaatsbaan Velp z.o.Velp

Een kunstijsbaan in Velp Zuid-Oost op de plek waar nu de sportvelden/hondenrenbaan liggen.(biljoen/rietganssingel.) Deze in de wintermaanden onderspuiten met water en klaar ben je. De vijver bij Biljoen is lang niet elke winter geschikt om op te schaatsen. Kost weinig maar levert veel plezier op voor jong en oud!!

veiligheidRhedende havelandseweg word nu in de welstandsnota gekenmerkt als een architectonische bebouwing , de realiteit is dat de havelandseweg dag en nacht als een racebaan word gebruikt door de gebruikers van het industriepark , de groenstrook aan de meteoorzijde word slecht onderhouden , voorstel is om de groenvoorziening zodanig uit te breiden dat daarmee ook de snelheid word teruggedrongen en hiermee de veiligheid terugkeerd.
Betonnen Tafeltennistafel op Burg BrandVelpNamens Buurtvereniging Burg Brandtplein: Aanvraag voor een betonnen Tafeltennistafel (met afgeronde hoeken - EUR 1298 ex btw). Voor wat oudere kinderen zijn er (behalve voetbalgoals) weinig speelvoorzieningen in onze buurt. Rondvraag door de buurt leert dat er behoefte is aan zo\'n tafeltennistafel.
BloemstrokenVelp

Zonnebloemen en nog meer moois in (pluk)tuin op grasvelden van het Kemphaanplein.Het groenbeheer holt achteruit, zowel gemeente als beheer via Vivare zetten in op het arbeidsextensieve onderhoudsniveau 'basis'. Dat is: onkruid doodspuiten in het voorjaar plus afklepelen in de nazomer. Gevolg: zelfs het groen in stroken, borders en voortuintjes van galerijflats trekt zich terug. Tegenover deze bloemloze woestenij zetten we in 2014 een fleurige bloementuin op de weidse grasvelden van het Kemphaanplein.

Aantrekkelijk HavelandRhedenIn alle visies en beleid staat de Havelandseweg aangetekend als attractief en een mooie overgang tussen de groen veluwe en de kern Rheden. In de praktijk is het een brede asfaltweg langs het opslagterrein van de meteoor met achter de woningen de opreizende gebouwcomplexen van het bedrijventerrein Haveland. Voorstel is om langs de wegkant van de meteoor versmallende wegkribben aan te leggen en deze groen (bomen/struiken) in te richten. Deze komen ten goede aan een mooiere en groenere beleving van de havelandseweg. Daarnaast vormt de weg dan een betere overgang met de veluwe zoals de gemeente dat wenst. minder hardrijdend wegverkeer door versmallingen komt ten goede aan de veiligheid voor kinderen die willen spelen langs de havelandseweg en het plantsoen bij de muziektent. Bovenal komen de door de gemeente aangewezen waardevolle woningen langs de Havelandseweg beter tot hun recht door een betere inpassing in het straatbeeld.
Buurtfeest Aalscholversingel e.o.VelpIk heb de medebewoners van de bovenvermelde straat al gevraagd om zich aan te melden op: www.klimaatstraatfeest.nl Graag willen wij in de zomer van 2014 een buurtfeest houden. (Iedereen uit de buurt is dan van harte welkom!) Hiervoor gaan wij o.a. energie-besparende maatregelen doorvoeren. Het zou leuk zijn, als wij, inwoners van de Gemeente Rheden, de gehouden wedstrijd via klimaatfeest.nl zouden winnen.. Maar ook wil ik graag de aandacht vragen van de Gemeente Rheden. Wellicht -ik geeft volgende week de papieren brief af bij het servicepunt in Velp- kan de Gemeente Rheden ons ook een helpende hand toesteken? Door bijv. spaarlampen in de straatverlichting aan te brengen; u aan te sluiten bij klimaatstraatfeest, e.d. Graag hoor ik spoedig van u!

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter