Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
Walking dinnerDe Steeg

We willen in De Steeg in het najaar een walking dinner organiseren. Datum en overige informatie volgt later, maar enthousiast worden, recepten bedenken en het aan anderen doorvertellen kan nu al.

Janny Stijntjes, Marianne Berton en Thea Hiemstra

BuurtmoestuinDe Steeg

Ik wil graag een moestuin in De Steeg starten waar ook de kinderen van de basisschool regelmatig komen. Om te werken, te leren, te genieten en om te eten.

Wie helpt mee?

Ingeborg du Fijan

Vervoerspool of taxidienstDe Steeg

Af en toe heb ik geen eigen vervoer van of naar het station. Het zou erg fijn zijn om dan even iemand te vragen me te halen/ brengen. Ik ben bereid dat een andere keer weer aan te bieden.

Wie herkent dit en zoekt mee om dit slim met en voor elkaar op te lossen?

Machteld van der Meij

Buren voor burenDe Steeg

Buren voor buren

Ik las in de Gelderlander een artikel over buren voor buren in Spankeren. Dit lijkt me ook een goed idee voor in De Steeg.

Wie doet er mee?? Geef uw reactie op dit idee. 

Mw. Hartgers

KidsclubVelp

Op initiatief van een buurtbewoner wordt er gewerkt aan het idee om een kidsclub voor alle kinderen uit de buurt te organiseren. Samen knutselen of leuke spelletjes te doen.

Het startpunt wordt de Paperclip en afhankelijk van het weer en het programma gaan we dan naar buiten of gaan we wat doen in de Paperclip. Lijkt het je leuk om mee te helpen? Dat kan! We zoeken nog mensen die willen ondersteunen. Neem contact op met Jeanine Lenting via j.lenting@radaruitvoering.nl

Picknickbank en kruidentuin GruttopleinVelp

Een aantal bewoners van het Gruttoplein zouden graag op het pleintje een picknickbank met daarbij een kruidentuin zien.

kleurige tuinRhedenhet pand aan de arnhemsestraatweg nr. 135 staat nu al geruime tijd leeg. De nieuw aan te planten tuin is er nooit van gekomen. En ik ben bang dat het er voorlopig niet meer inzit. Dit pand was de voormalige rhedense apotheek. Het zou mooi zijn als langs de hele stoepkant een rand met hortensia;s gaat komen. Dit zorgt voor een mooier aanzicht als je het dorp binnenkomt. Het pand is nu behoorlijk aan het verpauperen. Niet goed voor de toeristen en de bezoekers van Strijland.
Eten bij de burenDieren

Voor mensen die alleen zijn en/of drukbezet en gezelschap zoeken: aanschuiven bij de buren tijdens het avondeten tegen een kleine vergoeding.Lekker eten en gezelschap: wat wil je nog meer?

Groenere HoofdstraatDe SteegDe Hoofdstraat in De Steeg (en in het verlengde ook in Ellecom) wordt aanzienlijk belast met doorgaand verkeer dat net zo goed de snelweg kan nemen - vooral zwaar verkeer geeft veel overlast. Met bovendien toenemende onveiligheid. Doorgaand verkeer zou ontmoedigd kunnen worden door een 30 km p/u zone van het deel in de bebouwde kom te maken en eventueel meer obstakels aan te brengen. Dit zou ook beter in lijn zijn met het feit dat de delen buiten de bebouwde kom al 60 km p/u zones zijn i.p.v. 80 km p/u zones.
Banken+ opknappenVelpOp het Oranjespeelveld zou het prettig zijn om enkele banken te plaatsen met rugleuning voor alle ouderen die hier hun kleinkinderen begeleiden! Ook worden de palissade-speeltoestellen niet gebruikt door de kinderen( men gooit er vaak afval in!)Er zouden andere toestellen in de plaats kunnen gezet worden. Het grasveld is in zeer slechte staat: kan beter. Ik heb uitzicht op het plein, vandaar deze mail. T.Erren, Kon. Beatrixstr. 3

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter