Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
Lindebomen DorpsstraatRhedenHeraanplant van de lindeboom op de hoek Apollostraat-Dorpsstraat richting centrum komende vanaf de Laakweg. Deze boom is vorig jaar omgewaaid. Aanplant van een lindeboom op de hoek Apollostraat-Dorpsstraat richting Schaarweg/Meteoor komende vanaf de Laakweg. Er zijn twee zaailingen van ongeveer 3m hoog beschikbaar die gegroeid zijn vanuit een bestaande lindeboom iets verder in de Dorpsstraat. Alleen transport en aanplant hoeft geregeld te worden.
Buren voor buren VogelplantsoenDieren

In basisschool de Wensvogel in Dieren wordt woensdag 24 september een informatieavond gehouden over het project Buren voor Buren voor de wijk Vogelplantsoen. Iedereen is welkom. De avond duurt van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur.

vve-aalscholversingel 402-600VelpHet verplaatsen van de fontein die nu nog (verborgen) in de plas staat voor het voormalige Golden Tulip hotel, naar de plas bij de drie flats aan de aalscholversingel. Het weer zichtbaar worden van de fontein geeft weer een mooi beeld !!
SpelenVelpOp het groene ( slecht aangelegde ) Oranjeplein,waar de buurtkinderen en anderen spelen : ook de kleintjes van de kinderopvang; staan maar enkele speeltoestellen. Dit plein is een \" stiefkind\" in vergelijking met andere locaties! Een wipkip, speelhuisje zou de staketsels- waar de kinderen niets aan hebben- kunnen vervangen. Kan de gemeente,eventueel in samenwerking met \" Jantje Beton\" hier werk van maken? Zulke locatie in het hart van Velp verdient beter! De buurt zal er blij mee zijn: meer speelplezier voor \' t kleine grut.
Winter Wonder World @ VelperbroekVelpRaak betrokken bij de realisatie van het spectaculaire Indoor Pop- up evenement Winter Wonder World @ Velperbroek ! Een leegstaand, industrieel bedrijfspand zal compleet omgetoverd worden tot een winterse wondere wereld waar een enorme ijsbaan van 450m2 de trekpleister zal zijn. Een prachtige locatie, waar tijdens zes geweldige weken de sneeuwvlokjes neerdwarrelen en de glühwein en warme chocolademelk rijkelijk zullen vloeien. Er worden vele activiteiten op en om het ijs georganiseerd voor jong & oud, particulier & zakelijk. Van kindervermaak & sportmiddagen tot zakelijke kerstborrel, alles is mogelijk.
De OvertuinDe SteegGemeenschappelijk tuin Bergdwarsweg De Steeg. Een gezamenlijk initiatief van de bewoners van de Bergdwarsweg en Landgoed Middachten om een gemeeschappelijke tuin op te richten met als doel de sociale cohesie te versterken.
MussenparadijsDe SteegHet aantal Huismussen is de laatste 20 jaar hard achteruitgegaan. Stimuleer het maken en vooral het geschikt houden van nestgelegenheid en biotoop. Niet alles hoeft zo netjes! Pleksgewijs wat onkruid laten staan (bv bij spoorwegovergang Diepesteeg) is prima. Met een nestkastenactie zou je de buurt kunnen informeren.
Minder verlichtingDe SteegDe Steeg ligt mooi aan de rand van kwetsbare natuur. Welke noodzaak is er om op de Dalweg (ten noorden van de Van Hasseltweg) zoveel lantarenpalen te hebben. Langs de Diepesteeg staan er veel minder. Bij volgende onderhoudsbeurt alles of als dat niet haalbaar is de helft uitzetten.
WaterhuishoudingDe SteegVoor veel geld duur infiltratie systeem in De Steeg noord aangelegd. Door veel blad en grond dat afspoeld zijn putten vaak al bij een kleinbuitje verstopt (bv. zondag 7-7-2014). Leg over de gehele breedte van de weg een goot om het water op te vangen (zie Snippendaalse weg in Rheden) zodat meer water naar het Hullekesgat gaat en minder in het dorp komt.
Walking dinnerDe Steeg

We willen in De Steeg in het najaar een walking dinner organiseren. Datum en overige informatie volgt later, maar enthousiast worden, recepten bedenken en het aan anderen doorvertellen kan nu al.

Janny Stijntjes, Marianne Berton en Thea Hiemstra

Vuurwerkopruimactie

woensdag 9 jan 2019

Dankzij jullie werden er maar liefst 272 kerstbomen en 355 zakken met vuurwerkafval ingeleverd...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter