Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
organiseren Charles Dickens FestivalVelpDoor straattheater festival voor en door Velp. Een gezellig dorpsfeest voor jong en oud. Muziek, Toneel, Straattheater, Verhalenverteller. Charles Dickens was niet alleen een van de beroemdste schrijvers van zijn tijd; hij deed ook veel aan liefdadigheid. Dit willen we graag laten terugkomen en verwerken in het event. Voor de organisatie en invulling van het event werken we samen met scholen, zorginstellingen, ondernemers en bewoners.
Lekker wandelenVelpLamgs de Beethovenlaan is vorig jaar door een te enthousiaste aannemer meer groen verwijderd dan de bedoeling. Veel mooie struiken zijn verdwenen, waaronder krent en zelfs een frambovzenstruik. Het lijkt me aardig om met de buurt diverse vruchtdragende struiken of zelfs bomen te planten. En wat is er dan leuker om elkaar tijdens een ommetje te ontmoeten als het tijd is om de bessen of frambozen te plukken? Of tijdens het uitlaten van de hond een paar bramen proberen te pakken te krijgen? En anders is het genieten van de vogels die er op af komen.
permacultuurtuinRhedenHet idee is om van de oude fietscrossbaan, die al jaren niet mee gebruikt werd en een wildernis vormde tussen de kinderboerderij en het rhevak-veldje, een permacultuur tuin te maken. Het moet een plek worden waar je fijn kunt zitten relaxen, groente,fruit en noten groeien en er plaats is voor vogels, bijen,vlinders en allerlei soorten bloemen,planten en andere kleine diertjes.Wij,Margret Wagener en Harry van Nielen (we volgen dit jaar een basisopleiding voor permacultuur) willen de tuin zelf aanleggen met de hulp van dorpsbewoners die het inspirerend vinden hieraan mee te werken.
Hondenpoepbak kruising Domeinln/ImboslnDierenHet bankje op de hoek Domeinlaan-Imboslaan is heel populair. Veel fietsers en wandelaars maken daar het jaar door gebruik van. Jammer dat de afvalbak naast het bankje veel wordt gebruikt als afvalbak voor hondenpoepzakjes. Het zou goed zijn dat er op dat plantsoentje ook een hondenpoepbak met zakjes komt. Een dergelijke bak is daar in de buurt niet, terwijl ee veel mensen met hun hond wandelen. Zo houden we ook de omgeving van de ingang van fet crematorium schoon. Soms parkeren daar auto\'s bij grote drukte met het gevaar dat de gasten in de poep trappen!
Speeltuin/plekRhedenIk ben moeder van 4 kinderen en wonend aan de Steenbakkersweg 40. Deze straat heeft veel jonge kinderen maar geen veilige plek om ze te laten spelen. Zeker omdat de Steenbakkersweg ook weg is die veel mensen pakken om naar de winkels te gaan. In de buurt van de steenbakkersweg is geen plek voor kinderen om te spelen. Op dit grasveldje op de hoek steenbakkersweg/worth Rhedenseweg zou perfect een speeltuin/plek gemaakt kunnen worden. Dit wordt nu helaas als uitlaatplek gebruikt voor honden. Ook voor de jeugd rondom de Groenestraat zou dit een leuke plek zijn. Natuurlijk ben ik bereid mee te denken over de opties die er zijn.
Kerstboom Nieuwstraat VelpIeder jaar rond kerst plaatsen wij een kerstboom met verlichting op het speelterrein in de Nieuwstraat. Dit om de saamhorigheid te vergroten, daarvoor nodigen wij alle straatbewoners uit op de zaterdagavond voor kerst om gezamenlijk een glaasje gluhwijn en of chocomelk te drinken. De avond wordt zeer druk bezocht en zo worden de contacten tussen de bewoners versterkt, ook als het regent of als er zoals jaren geleden sneeuw ligt. Gewoon gezellig. Kunnen wij in aanmerking komen om een donatie voor onze kosten die wij nu uit eigen zak betalen? Hopende iets van u te horen, vriendelijke dank en groet. Hans van de Ven
Multifunctioneel P-terrein gemeentehuiDe SteegStel het huidige parkeerterrein naast het gemeentehuis beschikbaar voor bezoekers van ons mooie dorp. Maak daarbij een aantal oplaadpunten voor electrische auto\'s en fietsen, eventueel met voorzieningen voor de fietsers zoals fietspomp, openbaar toilet ed. Buiten werktijd gratis parkeren en tussen 7:00-17:00 betaald parkeren. Voordelen: - multifunctioneel gebruik van bestaande voorzieningen. Meer parkeervoorzieningen in het dorp zonder extra steen/asfalt en tegen lage kosten.m - De Steeg beter op de kaart zetten van de \"knooppunt-app\" en het gemeentehuis opnemen in de fietsknooppuntenlijst. - Parkeren in het dorp voor toeristen aantrekkelijker. - Op de fiets naar het werk kan worden gestimuleerd, eventueel met fietsplan
SkatebaanDierenHallo, Mijn vrienden en ik (22personen) zouden graag een skatebaan willen. Wij wachten al heel lang en weten nog steeds niet waarom de oude is weggehaald. Er zijn heel veel jongeren die nu op straat rind hangen en die van een skatebaan gebruik zouden kunnen maken. Ik geloof niet dat het steeds minder word gebruikt. Er zijn nu heel erg veel jongeren die niks kunnen doen in dieren. Wij moeten een heel stuk reizen om te kunnen skaten. Groet, sam 16 jaar
uniforme huisnummer aanduiding SpankerenOp veel plaatsen in Nederland zie je in het buitengebied paaltjes met reflecterende huisnummers bij boerderijen en verspreide bebouwing. Wegens de verspreiding komen niet alle navigatiesystemen op de juiste plek uit. Voordelen: verkeer (60 km/h wegen)ziet eerder dat er een woning is. Bezorgers/koeriers kunnen hun bestemming beter vinden. Ambulance kan in het donker de bestemming beter vinden. De woningen op de Broekdijk in Spankeren hebben dat niet. De bewoners zouden dit wel graag willen. Misschien kan het ook in de Havikerwaard en ander buitengebied ingevoerd worden.
voetbal kemphaanpleinVelp

Met houten palen op het open stuk veld goals maken,zodat er gevoetbald kan worden. Daarachter natuurlijke stroken van gevlochten wilgentakken, die samen met de kinderen worden gebouwd.Dat alles op veilige afstand van de auto's die geparkeerd staan het plein, waarbij de aanblik natuurlijk is omdat wilg in de zomerperiode groen kleurt. Voordeel kost in verhouding weinig. Kinderen krijgen waar ze al jaren om vragen, vraagt nauwelijks onderhoud. En waar je zelf aan helpt meebouwen, daar ben je zuinig op. inintiatief van meedere ouders!

Buurtplan Dieren Zuid in de bus

donderdag 8 nov 2018

Deze week ligt bij iedereen in Dieren Zuid het buurtplan in de bus. Dieren Zuid is de buurt ten...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter