Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
speelpleinVelp Ik buurt mee Deze ideeën worden door een groot gedeelte van de buurt gedragen en deze zijn gezamenlijk tot stand gekomen. Als grondidee b.v. LABYRINT of DOOLHOF (dit idee komt van een 8 jarige) Waar de kinderen de mogelijkheid hebben om dit (met hulp) zelf op te bouwen. Een groepje kinderen willen hun eigen meubilair maken. Een natuurtuin waar de kinderen ook hun fantasie op kunnen botvieren. Denk aan wilg, riet,… Het creeren van schaduw, vooral ouderen zouden graag een plekje hebben met nog een bank in de schaduw. Een gieter met de mogelijkheid van water tappen. Een meidoorn haag rondom het (groene) pleintje, met honden werend hekje zoals bij de Dumpel. Het gaat om een besloten indruk van de tuin, Wij als buurtbewoners zorgen voor het onderhoud van de haag. Een buurtbewoner wil de kinderen begeleiden met het maken van vlechtwerk of hut of… Een tuintje om groenten en fruit te verbouwen. De kuil achter de flat, naast de loods bij het plan betrekken. (ook voor kinderen maar ook voor ouderen) De tijd die nodig is om zoiets gezamenlijk langzaam op te kunnen bouwen. Een tuintje om groenten te verbouwen. Een buurthuis. Drempels om het verkeer op de Beatrixstraat te vertragen.( 30 km.) een verkeersbord van spelende kinderen of snelheidslimiet. Veel ouders zeggen dat dit noodzaak is, het zal een keer mis zal gaan. Ronde paaltjes weghalen.( gebruik als afval-pisbak) Gevaarlijke glijbaan. (trapje) Meer schommels, basketbalpaal, een rekstok. wip, veerwip- of klimtoestel. (natuurlijk materiaal, bv. Boomstammen) Een strook om honden uit te laten.(langs het muurtje van de parkeerplaats) Op plaatsen waar honden niet welkom zijn een verbodsbord plaatsen. Een verkeersbord dat duidelijk maakt dat de weg naar de parkeerplaats achter de brandweer, geen doorgaande weg is. Voor het plastic afval, haken aan palen zodat het niet weg kan waaien.
historie van DaalhuizenVelp

lezing over de 20e eeuwse historie van de wijk Daalhuizen www.historievandaalhuizen.nl

Onderhoud KalverstraatEllecomHet opnieuw asfalteren van het \"vergeten\" Kalverstraatje. Het huidige wegdek is slecht en eigenlijk te smal. Het iets verbreden en opnieuw asfalteren van de straat zal het een stuk prettiger maken. Ook de stoepen kunnen wel een opknapbeurt gebruiken..
Zomer/veldbloemenDierenDit idee is ook al uitgevoerd vorig jaar. Top! Alleen toen de bloemen op zijn mooist waren, werd t alweer gemaaid!! Zonde en waarom? Dit jaar de helft van de bloemen gezaaid. Waarom? Op n grove en zeer onzorgvuldige wijze wordt er met dat stukje grond rondom de vijver omgegaan. Waarom? Graag uw antwoord.
Verenigd UrsulaDe SteegWij willen graag de buurt gezelliger en leefbaarder maken. En dan vooral de straat waar wij aan wonen. We denken eraan om een grote picknickbank en een vaste bbq/vuurplek te plaatsen. Daarnaast zouden we graag de stoep aan de wegkant verlagen en er een stukje fietspad voor de kinderen van maken. Zo kunnen de kinderen een veilig rondje fietsen ipv steeds over de straat te moeten.
Muziektent opknappen.EllecomGraag zou ik de Muziektent in Ellecom opgeknapt zien. Deze prachtige oude tent met zijn uitstekende akoestiek verdiend een opknapbeurt! Herstellen in zijn oude glorie.
HekjesVelp

Het Catharina Amalia plantsoen in Velp zuid, langs de Laresteinselaan word door buurtkinderen veel gebruikt om te spelen. Helaas word dit ook steeds vaker gebruikt om honden uit te laten. Alleen de bello bak blijkt onvoldoende om dit tegen te gaan. Daarom is bij mij het idee ontstaan om er hekjes omheen te plaatsen om duidelijker aan te kunnen geven dat het geen hondenuitlaatplaats is. Het is zo sneu om te zien als een kinds huilend naar huis moet omdat het in de hondenpoep gevallen is. Er zijn wel een aantal enthousiaste buurtbewoners die dit willen realiseren zodra de gemeente welwillend blijkt de benodigde materialen te leveren!

plaatsen van 2 doeltjesDierenPlaatsen van twee doeltjes op het speelveld voor voetbal, hockey, handbal etc. ten behoeve van het stimuleren van sport en beweging (buiten spelen). Bewegen is gezond: voor kinderen én volwassenen, voor jong én oud! Het speelveld moet weer een aantrekkelijke speel- en ontmoetingsplek worden voor kinderen en volwassenen. Het plaatsen van 2 doeltjes en andere speeltoestellen (bijv. duikelrek of klimrek) is een minimale voorwaarde tegen een minimale investering.
MoestuinVelpVorige jaar is er, op het veld tussen het Rietgansplein en Kemphaanplein, een mooi kruidenveld aangelegd. Met twee huishoudens is het idee ontstaan om hier een interactieve moestuin van te maken. De oogst van de tuin kan dan worden verdeeld onder de mensen die hier aan mee willen werken. Op dit moment zijn er twee huishoudens die hier actief mee bezig willen. Uiteraard zijn andere gepassioneerde tuinders welkom om aan te sluiten. We hebben al een eerste ontwerpschets gemaakt, want we willen wel een nette overzichtelijke tuin die ook voor het oog aantrekkelijk is. Wij hopen op uw steun. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.
ParkerenDierenEr is veel parkeeroverlast in onze buurt. Dit komt mede doordat er enkele flinke bomen staan precies bij de parkeervlakken. Na een paar uur zit je auto helemaal vol met vogelpoep. Gevolg is dat 7 van de 10 parkeervlakken niet meer gebruikt (kunnen) worden en men overal (noodgedwongen) parkeert. Aangezien er in deze lus ook een speeltuin staat waar kindertjes uit de gehele buurt op af komen, levert dit vaak gevaarlijke verkeerssituaties op. Wellicht is het vervangen van de grote bomen aan de rand van de groenstrook naar kleinere exemplaren midden op de groenstrook een oplossing.

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter