Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
iftar met burenDieren

op 19 juni willen we gezamelijk iftar doen met de buren .wat kunnen we doen

25 jarig Jubileum vieren!VelpHet idee: Onze buurtvereniging Burg. Brandyplein bestaat dit jaar al 25 jaar. Dat willen we op 28 mei vieren (tussen 15 en 18 uur), met bewoners, oud-bewoners en alle mensen die bij onze buurt betrokken zijn of zijn geweest! Het wordt een middag waarin we oude en nieuwe bewoners met elkaar willen verbinden, door uitwisselen van informatie en ontmoetingen tussen jong en oud. Het vieren van ons jubileum willen we gebruiken om om het contact tussen de generaties te bevorderen, door uitwisselen van informatie en terugblikken op de geschiedenis van de buurt. Op zaterdag 28 mei is iedereen die belangstelling heeft van 15.00 uur tot 18.00 uur welkom op het centrale punt van de buurt: het Burgemeester Brandtpein. Na de formele opening door wethouder Constans Pos met onthulling van een nieuw logo, zal John John Jansen van Galen (journalist en schrijver) vertellen over de buurt in de jaren dat hij hier zelf woonde (geboren in 1940). Daarna is er volop ruimte om bij te praten met oude bekenden en om herinneringen op te halen uit de geschiedenis van de buurt. Van onze vereniging zijn ondertussen circa 140 huishoudens lid. Het doel is na 25 jaar nog altijd het bevorderen van sociale contacten tussen de buurtbewoners. Wij vinden het belangrijk dat mensen uit de buurt elkaar kennen en elkaar kunnen vinden wanneer dat nodig is. Dit proberen we op verschillende manieren te bereiken, bijvoorbeeld door organiseren van activiteiten en door communicatie via onze eigen website (www.burgbrandtplein.nl).
parkeerprobleemDierenIn mijn wijk( Valkenlaan t/m Spechtlaan) zijn er te weinig parkeer plaatsen.Vanuit die straten word er noodgedwongen geparkeerd aan de Fazantlaan en Patrijslaan. Dit levert gevaarlijke situaties op. De straten zijn al zo smal en als er dan vrachtwagens doorheen moeten wordt het helemaal lastig. En wat te denken van de brandweer!! Als de gemeente schuine insteekhavens zou realiseren( nu word er evenwijdig aan de straat geparkeerd) in de grasvelden voor de huizen zou het probleem voor een groot deel opgelost zijn.
Picknick tafelVelpDit plekje wordt vaak gebruikt voor kinderen om te picknicken. Wat borden met verboden voor honden en wat hogere begroeiing komt, kan er wat beschut gespeeld worden. Wellicht met picknick tafel erbij
Woonerf herkenbaarheidVelpDe overgang van de 30km zonde naar het woonerf is niet duidelijk. Hierdoor rijden de auto's er eigenlijk altijd te hard. (je wordt ingehaald als je op de fiets rijd) Dat komt niet ten goede van de veiligheid. Wellicht wat extra autohindernissen (plantenbakken / slalom)
AchterSpankeren buurtcontactSpankerenWanneer de huizen verder uit elkaar staan, is er minder het gevoel van 'buren' en is iedereen met zijn eigen leven bezig, maar wat is er mooier dan toch op een bepaald moment samen te zijn. Vandaar dat we een AchterSpankeren BuurtBijeenkomst willen organiseren, waarbij de verschillende boeren en de vele nieuwe bewoners elkaar kunnen ontmoeten en er een 'wij-gevoel' ontstaat. Naast samen iets eten, krijgt men in teamverband een opdracht om iets op te voeren in de show 'The best of AchterSpankeren'.
buurtfeest deel Hoofdstraat VelpVelp

Wij willen als bewoners van de Hoofdstraat 108 t/m 162 in Velp graag een middag en avond feest organiseren om de banden met elkaar te versterken. Het feest bestaat uit een gezellig samen zijn met een borrel en een barbeque. Graag zouden we in aanmerking komen voor een bijdrage ter ondersteuning van de kosten.

Ijskarretje in parkVelp

Misschien een leuk idee, om in de Zomer, in het park Driessen, ijsjes te verkopen, want er wandelen altijd veel mensen, en ook veel kinderen zijn altijd in het park. Het park is behoorlijk lang, en je kunt niets in het park kopen, dus vandaar.

1 richtigs ideeSpankerende Kerkweg en Kerkplantsoen in Spankeren komen beiden uit op de Dorpsweg. Zelf heb ik al menigmaal meegemaakt dat ik vanaf de Kerkplatsoen rechts wil afslaan de Dorpsweg op, maar dan staat er vaak op de Dorpsweg een auto zo geparkeerd dat het verkeer dat vanaf het kanaal richting Bockhorstweg rijd op de verkeerde weghelft komt. Met gevolg dat er bijna een botsing is. Er wordt sowieso te hard gereden in Spankeren, dus het verwonderd me nog steeds dat t op dit punt goed gaat. Zou het niet veiliger zijn om van zowel het Kerkplatsoen en de Kerkweg een 1 richtingsweg te maken? Er staan verder ook vaak auto's op drempels en in bochten geparkeerd, en dit kan maar zo, wordt niet meer opgelet tegenwoordig.
verkeer langs hondenuitlaat routeSpankerenIk wandel dagelijks met mijn hond hier in Spankeren langs de kerkweg. Voor mijn eigen veiligheid loop ik met mijn sleutelbos in de hand, omdat de auto's gewoon met min. 60 km p.u dicht langs me heen scheuren. Ik heb al eens een spiegel van een auto tegen me aan gehad, maar nu als ze de sleutels zien, nemen ze wat afstand. Voor automobilisten wordt het ook niet duidelijk aangegeven dat deze weg ook een hondenuitlaat plek is, het is zelfs als ik het goed heb een losloop gebied. Dit is dus kolder. Het zou fijn zijn als er borden zouden komen langs de weg, met een waarschuwing dat er mensen met honden lopen ( en overstekend vee), ook het vee van de boer is dan wat veiliger. Het verbaast me nog steeds dat er geen dieren zijn doodgereden. t is een nare bochtige weg ter hoogte van de boerderij. Zulke borden moeten toch niet zo lastig zijn lijkt mij, om neer te zetten.

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter