Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
Buurt BBQRhedenWij organiseren 1x per jaar een Buurt BBQ dit om de bewoners van de straat tot elkaar te brengen. en daardoor met elkaar praten en elkaar met dingen te helpen. ook is het om de buurtpreventie te verhogen zodat ze weten wie er bij een huis thuis hoort en daardoor e.e.a. in de gaten kunnen houden.
Sprankel LichtEllecomDe eerste zaterdag 5 november na Allerzielen organiseren bewoners van Ellecom en de Steeg een herdenkingsbijeenkomst om 17 uur op de begraafplaats. in de schemering met veel lichtjes en een mooi gedicht worden de namen genoemd van hen die ons zo dierbaar zijn. Vorig jaar waren 80 mensen bijeen, jong en oud. Om met elkaar even stil te staan. We willen hier graag een traditie van maken. U kunt meehelpen.
EbesDierenIvm de veiligheid graag een verkeersdrempel bij of voor KDV Marron in de bocht van de Noorderstraat te Dieren. Velen rijden hier te hard!
VerkeersdrempelsDierenHet is een woonwijk waar 30 km per uur gereden mag worden. Vrijwel niemand houdt zich hieraan. Buurtbewoners storen zich hieraan ivm de veiligheid voor onze buurtkinderen. Een aantal verkeersdrempels kan wellicht voor veiliger situaties zorgen.
beplanting in de straatRhedenIn onze straat staan aan beide kanten struiken en bomen.De bomen maken het probleem nog niet maar de struiken wel,zekers aan de kant waar je met de auto parkeert. Je hebt voor de bijrijder geen ruimte voor in en uit te stappen.Zekers als het geregend heeft is het vies.Buiten het feit dat je auto risico loopt tot beschadiging.Bewoners in de straat hebben soms zelf de struik al ingekort zodat het wat ruimte geeft.Ons lijkt het een beter idee struiken eruit.En evt schuine parkeerplaatsen zoals op de scherpenhofseweg en evt bomen laten staan met een rond perkje erom heen zodat er toch groen blijft.Nu is het ook snel een afvalbak!De straat zou er in ieder geval gezelliger uit komen te zien en netter en daar gaat het ook om.
Straat bbqDierenWe zouden graag met onze buurt een straat bbq willen organiseren op deze manier kan iedereen elkaar beter leren kennen Mvg s nagel
gaas korfRhedenKan er in de WillemBontekoestr.een korf van gaas geplaats worden voor de plastic zakken ,dan hoeft men deze niet meer op mijn aangeplante cana's te deponeren of op de andere aanplant.ik hou het tuintje zo goed mogelijk bij,maar het is zo niet meer te doen.
plaatsen AED apparaatVelpIk ben half mei begonnen met het opzetten vande buurtpreventie app i.s.m. de Politie en de Gemeente Rheden. We hebben op dit moment al 21 buurtbewoners die met elkaar de buurt veiliger en bewoonbaarder maken. Om onze buurtbewoners nog beter te kunnen helpen is het idee ontstaan om ook, in geval van een calamiteit, onze kennis als BHV-er te gebruiken. Natuurlijk na het bellen van 112. Diverse bewoners zijn BHV-er/EHBO-er of verpleegkundige (geweest). In geval van een acute hartstilstand kunnen wij als,naaste buurtbewoner, ervaren BHV-ers direct eerste hulp bieden met hartmassage maar nog beter met een AED apparaat. We hebben dit voorstel besproken bij de Politie en zij vinden dit een goed idee. Je kunt op deze wijze zeker levens redden. De Politie noemde een voorbeeld uit Dieren genoemd waar dit reeds een keer is voorgevallen. Omdat de aanschaf en het onderhoud van een AED apparaat erg hoog zijn, hierbij de vraag of de gemeente ons hierin kan steunen. We zijn ervan op de hoogte dat de brandweer over een AED apparaat beschikt. Maar willen u toch vragen om over ons verzoek na te denken. Het AED apparaat kan ruim ingezet worden. Onze app-groep groeit alleen maar. Het betreft de buurtpreventie app van de Nassaustraat in Velp met een evt. uitbreiding naar de Elzenstraat, Casper Fagelstraat, Dr. van de Felzlaan en Dr. van de Willenlaan
360 cameraDierenI.v.m. de vele overlast voor de buurt aan de achterkant van het centrum zou het deels een oplossing kunnen zijn om daar een 360gr camera op te hangen. De gemeente zou dan eindelijk eens inzichtelijk krijgen hoeveel lawaai, crossende auto's, dealende mannen, verloedering door zwerfafval etc er is. Het zou toch fijn zijn als de schoolkinderen niet meer van de sokken gereden zouden worden en de mensen niet meer om hoeven te lopen om bij de winkels of de bieb te komen? Het centrum is het visitekaartje van het elk dorp of stad waarom ons centrum dan niet.
ArtwormVelpIk heb samen met een vriend het concept "artworm" bedacht. Dit wil zeggen allerlei verzonnen tekeningetjes en krabbels die samen een geheel vormen. Wat je vroeger op school in je schrift bijvoorbeeld deed. Het leuke aan dit initiatief is dat je met meerdere mensen aan een artworm kan samenwerken. Zo brengen we mensen bij elkaar en laten iedereen tekenen. Wij hebben dit concept al in Arnhem een keer gedaan en daar was veel opkomst en deelname. Mijn idee was om kunst laagdrempeliger te maken en verschillende soorten mensen met elkaar te laten praten op straat in plaats van langs elkaar heen te lopen. Iedereen kan mee tekenen, jong en oud, arm en rijk, alles mag en alles kan. Het kan 5min duren , maar ook een enkele krabbel van 5sec. Dit idee is ook niet gebonden aan locatie en dat is ook het interessante. Mensen zijn haast bang voor anderen die er anders uitzien of zich kleden, maar tijdens zoiets verlaagt het de drempel tot contact en wordt iemand vrijer in zijn doen.

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter