Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
ZevensprongRhedenVroeger woonde ik in Bronkhorst het kleinste stadje van Nederland. Daar was het gebruikelijk dat de bewoners van steeds zeven naburige huizen zich met elkaar verbonden. Ik hoorde als nieuwkomer ook meteen bij zo'n zevental. Ik werd betrokken bij het verzorgen van een jubileumfeest, bij een uitvaart. Verjaardagen als je zin had, zorg voor elkaar je mocht altijd een beroep doen als het nodig was want "je hoorde erbij". Het was fijn en geen belasting. Ik zou het fantastisch vinden als dit oude dorpsgebruik weer in ere hersteld werd. De gemeente kan hierin een rol spelen door de bewoners uit te nodigen te participeren. Vervreemding of vereenzaming bestaan in dit plan niet meer en men houdt een oogje in het zeil wat beter gaat als je weet wie je buren en die daarnaast zijn.
Social sofaVelpWe zijn al bezig om de speeltuin aan de Dr. Van der Feltzlaan, Ons Akktertje, te vernieuwen. De plannen zijn al grotendeels uitgewerkt. Het zou daarbij een leuk initiatief zijn om een social sofa te plaatsen in de speeltuin (en wellicht op meer plekken in de gemeente Rheden) omdat deze banken met een mozaïekmotief bekleed moeten worden. Hier kan door alle buurtbewoners actief aan deel genomen worden. Het is een creatieve activiteit die door alle leeftijden kan worden uitgevoerd en het fleurt de buurt zeker op. De kosten hiervoor heb ik niet zo gauw kunnen achterhalen, maar er is meer informatie op te vragen via www.socialsofa.nl. Het invullen van de coördinaten lukt niet. Ik mag maar maximaal 8 tekens opgeven, maar het systeem vult automatisch de volgende getallen in: 51.99202895125233 5.969953536987305 Ik heb de getallen zo aangepast dat er maximaal 8 tekens overblijven, zodat het idee wel ingestuurd kan worden.
Hondenpoepbak TreubstraatDieren

Hondenpoepbak Treubstraat

MuurschilderingRheden

Graag mooie muurschildering op de roodbruine muur van de Boomgaard, Massenweg 108.

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter