Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
verwijderen hoge eikDierenDe bewoners zijn het erover eens: verwijder de hoge eik achter Iepenhof 33, of kort de boom met ca. 1/3 in. Herplanting van een boom die niet zo hoog wordt is wenselijk hoewel er tussen de tuinen meer dan genoeg bomen staan. Het kunnen ook wel eens te veel bomen zijn! Als de buurt de boom weg wil, waarom is dan de Gemeente erop tegen? De "Gemeente" heeft er geen last van, wij wel!
Veiligheid Steegse HavenRhedenProjectvoorstel verbetering veiligheid Steegse Haven 1) Verbetering weg De weg waaraan de woonschepen liggen is een onverharde weg. De bewoners zorgen al jaren zelf voor het onderhoud van deze weg. Aangezien de onverharde weg vaak in slechte staat verkeerd, is het opvullen van kuilen een regelmatig terugkerend ritueel. Door het opvullen loopt het water steeds slechter weg en ontstaan de kuilen nog sneller. De kuilen maken de weg (zeker in het donker) erg onveilig voor zowel onze jonge kinderen op hun fietsjes als voor de oudere bewoners. Om de weg nu een duurzamere reparatie te geven, zal de weg moeten worden afgeschraapt, afgevlakt en weer moeten worden verhard met puin, grind en of koud asfalt. 2) Plaatsing verlichting De (verharde) afrit naar beneden vanaf de Schaarweg richting woonschepen verkeerd in slecht staat, is erg stijl en omgeven door hoge bomen. Dit maakt deze weg erg donker en daardoor gevaarlijk is. Bij ijzel wordt het zelfs levensgevaarlijk. Daarnaast ligt de toegangsweg aan een redelijk afgelegen stuk van de Schaarweg, waarbij sociale controle nauwelijks mogelijk is. Dit maakt dit gedeelte weg een erg onveilige plaats voor onze (10) kinderen die dagelijks moeten passeren/oversteken. Verlichting is hier dus absoluut noodzakelijk om een veilige situatie te creëren. De verzakking met afzetting van de Schaarweg maakt het er al maanden niet beter op. Wij denken dat het plaatsen van één of twee lantarenpalen, het verbeteren van het asfalt en de aanleg van een loop- of fietspad de situatie veel veiliger zal worden. Kleine ingrepen die een van de onveiligste plekken binnen onze gemeente zeker zal doen verbeteren.
Skatebaan Dieren

Wij wachten nu al een tijdje op een nieuwe skatebaan maar het komt er maar niet wij zijn een groep skaters uit Dieren Noord oost die een eigen plek willen om onze sport uit te oefenen we hebben al vaker een aanvraag gedaan bij de gemeente maar nog zonder reactie ik hoop dat jullie ons erbij kunnen helpen

skatebaanDierenWij zijn fanatieke skaters en moeten om fatsoenlijk te skaten al gouw naar doesburg of zelfs arnhem , zutphen of apeldoorn op de fiets. Vandaar dat wij graag weer een nieuwe skatebaan willen hebben in onze buurt. Ook zijn er veel kleine kinderen op waveboards die ook gewoon op de weg rijden. Enz We vragen niet om een giganties grote baan maar denk aan doesburg didam enz
Plekje aan de ijsselRhedenSinds het weiland aan de ijssel is afgesloten door Natuurmonumenten hebben inwoners van Rheden geen mogelijkheid meer om lekker langs de ijssel te zitten in het gras. Alleen bij het pontje maar dat is allemaal steen en vooral druk. Het weiland werd voorheen veelvuldig gebruikt door inwoners om met kinderen lekker bootjes te kijken, pootje baden, vissen, zonnen. Dorp langs de IJssel maar geen mogelijkheid om te recreëren.
ZevensprongRhedenVroeger woonde ik in Bronkhorst het kleinste stadje van Nederland. Daar was het gebruikelijk dat de bewoners van steeds zeven naburige huizen zich met elkaar verbonden. Ik hoorde als nieuwkomer ook meteen bij zo'n zevental. Ik werd betrokken bij het verzorgen van een jubileumfeest, bij een uitvaart. Verjaardagen als je zin had, zorg voor elkaar je mocht altijd een beroep doen als het nodig was want "je hoorde erbij". Het was fijn en geen belasting. Ik zou het fantastisch vinden als dit oude dorpsgebruik weer in ere hersteld werd. De gemeente kan hierin een rol spelen door de bewoners uit te nodigen te participeren. Vervreemding of vereenzaming bestaan in dit plan niet meer en men houdt een oogje in het zeil wat beter gaat als je weet wie je buren en die daarnaast zijn.
Social sofaVelpWe zijn al bezig om de speeltuin aan de Dr. Van der Feltzlaan, Ons Akktertje, te vernieuwen. De plannen zijn al grotendeels uitgewerkt. Het zou daarbij een leuk initiatief zijn om een social sofa te plaatsen in de speeltuin (en wellicht op meer plekken in de gemeente Rheden) omdat deze banken met een mozaïekmotief bekleed moeten worden. Hier kan door alle buurtbewoners actief aan deel genomen worden. Het is een creatieve activiteit die door alle leeftijden kan worden uitgevoerd en het fleurt de buurt zeker op. De kosten hiervoor heb ik niet zo gauw kunnen achterhalen, maar er is meer informatie op te vragen via www.socialsofa.nl. Het invullen van de coördinaten lukt niet. Ik mag maar maximaal 8 tekens opgeven, maar het systeem vult automatisch de volgende getallen in: 51.99202895125233 5.969953536987305 Ik heb de getallen zo aangepast dat er maximaal 8 tekens overblijven, zodat het idee wel ingestuurd kan worden.
Hondenpoepbak TreubstraatDieren

Hondenpoepbak Treubstraat

MuurschilderingRheden

Graag mooie muurschildering op de roodbruine muur van de Boomgaard, Massenweg 108.

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter