Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
Zwerfvuilactie in Dieren ZuidDieren

Zwerfvuilactie in Dieren Zuid: Doe ook mee! 7 april: Start in Carolinapark

De actie is van 10.00 – 12.00 uur vanuit de Ik-Buurt-Mee-keet in het Carolinapark.

NatuurspeeltuinVelpHet betreft hier geen nieuw idee, maar een reeds gerealiseerd project waar ik bij betrokken was, samen met een paar andere buurtbewoners en de gemeente Rheden. Zou dit op de kaart toegevoegd kunnen worden? Het gaat om de natuurspeelplaats "De Paardenspeelwei" waar de Biesdelselaan overgaat in de Kluizenaarsweg. Het is een mooie natuurspeeltuin die naar mijn idee wel wat meer bekendheid mag krijgen, vandaar! Super bedankt alvast.
Loungen, leren en plukken GeërfdenparkVelpPlannen, uitkiezen, planten en bijhouden van eetbaar en educatief Geërfdenpark. Walnoten, kastanjes, hazelaars, en bepaalde bessen/kleinfruit in een eetbare strook, groepjes of cirkel. Voorwaarde: aanwonenden of anderen dragen het plan, houden toezicht en onderhouden. Grond en vochtigheid moet het toelaten. Inspiratie: Wijk Kinderkamp, Presikhaaf. Scholen, wijkplatform, Geërfden.
Plastic zak haakjesDierenAangezien de plastic zak aan de weg voor overlast zorgt. O.a weg waaien of veel verzamel plekken in de straat. Ook handig voor de ophaal dienst dat alles op pakhoogte is. In veel gemeentes zie ik mooie plastic haakjes aan de openbare verlichting dit lijkt mij een mooie toevoeging voor een net straatbeeld voor deze gemeente.
papier oplossingRhedenHet idee om 6 papiercontainers te plaatsen in gebouw Scherpenhof. Nu moet je het oude papier een maand in je eigen app. bewaren. Als er per verdieping 2 papier bakken zijn is dat genoeg voor alle bewoners.
ErebordDierenGeachte lezer, Tijdens een gesprekje met Jochem Sevenster (De Slenk, Dieren) liet hij zich ontvallen dat hij binnenkort 80 jaar wordt. Ik meen dat hij november noemde, maar dat zou te achterhalen moeten zijn. Al eerder heb ik eens gevraagd of er niet bij het heideveld een bord geplaatst zou kunnen worden met sumiere info over wie dit veld in stand houdt. Maar men vond dat te duur....! Wie zich echter verdiept in wat dhr. Sevenster daar doet met een onvoorstelbare volharding en ijver, de duizenden stekken die hij opkweekt en inplant, wanneer het maar mogelijk is op zijn knieën onkruid wiedt tussen de heideplanten, nou die moet toch beseffen dat er nu iets gebeuren moet. Dus stel ik nogmaals de vraag: kan zo'n bord er niet komen ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag, en onthuld worden op de feestdag zelf? Dat zou toch een prachtig blijk van waardering zijn voor dat onvoorstelbare werk dat hij verricht voor de gemeenschap? Hij doet dit al 17 jaar!!!!! Mocht de gemeente hier opnieuw niet voor te porren zijn, dan kan er misschien een crowdfunding georganiseerd worden, zal me er eens in verdiepen. Maar dat zou de gemeente diens eer te na zijn, hoop ik. Met vriendelijke groet,
HuiszwaluwhotelRhedenIn de omgeving Buurmeestersstraat is een kolonie Huiszwaluwen aanwezig. Helaas brengen Huiszwaluwen ook voor sommige mensen overlast met zich mee in de vorm van poep op de vensterbank. Door in het weiland aan de westzijde van de Haverweg een Huiszwaluwhotel te realiseren, wordt de kolonie voor toekomst gered en kan deze mogelijk uitbreiden.
HondenspeeltuinDierenIk denk dat het tijd is voor een leuke, ruime en zeer goed omheinde hondenspeeltuin. 1 waar een stevig hek om heen zit, liefst minimaal 1,80 hoog. Zodat ook de bange, jonge, drukke honden een kans krijgen om veilig te kunnen spelen. Er zijn enorm veel honden in de buurt en ik weet zeker dat hier veel vraag naar is.
Vurig DierenDierenIk zie bij mij in de buurt steeds bewoners met een houtkachel verschijnen. Binnen 50 meter zijn er al 12 gelegen in alle windrichtingen. Hartstikke gezellig natuurlijk, ik heb er ook wel eens over gedacht, maar het geeft wel overlast. Je vergeet het raam 's avonds te sluiten en je kan gaan slapen in naar rook ruikende slaapkamers. Ik ben benieuwd of er afspraken kunnen worden gemaakt om bij bijvoorbeeld mist de houtkachel niet te gebruiken
kunst bij de burenDieren

Bewoners uit Dieren Noord-oost organiseren 16 en 17 september opnieuw een kunstroute in de wijk. Wijkbewoners die met kunst bezig zijn tonen hun werk in hun eigen huis of tuin: tekeningen, schilderijen, beelden, fotografie, muziek of toneel. Samen bij anderen thuis exposeren kan ook. Buren (deelnemers en bezoekers) leren elkaar beter kennen, raken geïnspireerd door elkaars werk en er worden nieuwe contacten gelegd. Deelnemers kunnen zich aanmelden via h.smit7@gmail.com

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter