Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
Uitbreiding 30 km/u gebiedDierenDe bestaande 30 km/u gebieden uitbreiden zodanig dat op de Doesburgsedijk de 3 kruispunten binnen de bebouwde kom er deel van uit maken. De bestrating van de Doesburgsedijk binnen dat gebied aanpassen dat nog meer duidelijkheid bereikt wordt dat men hier rustiger moet rijden. Eventueel ook voorrangsituaties veranderen. Bijvoorbeeld overstekend fietsverkeer voorrang geven. Bestaande drempel vervangen door een 3 kruispunten omvattende drempel.
TestideeRhedenTestidee: kan iedereen meedoen?
Herindeling van speeltuinRhedenAan de Broekveldseweg, veiliger glijbaan,meerdere schommels,wipwap op veer.zitbank voor ouders, prullenbak. Deze speelplaats wordt heel veel gebruik door heel veel kinderen.
Herindeling van speeltuinRhedenAan de Broekveldseweg, veiliger glijbaan,meerdere schommels,wipwap op veer.zitbank voor ouders, prullenbak.
Schone straatDierenMeerdere malen komt groenonderhoud en veegwagen door de straat per jaar, zoals vaak gebeurt erg vroeg, voor 8 uur waardoor vele auto’s er nog staan en de meeste auto’s er nog staan. Is het een idee om net als de app voor de containers om op die app daar ook een melding van te maken. Dan kunnen buurtbewoners hier rekening mee houden en blijft het straatbeeld netjes.
praathoekje voor oudjesDierenOp het Callunaplein stonden voor de renovatie comfortabele houten banken met leuning (!) waar altijd mensen zaten, vooral veel ouderen die elkaar daar troffen voor een praatje. Sinds de renovatie staan er twee stalen banken zonder leuning, ver uit elkaar en er zit niemand meer. Voorstel: breng deze ontmoetingsplek weer terug, het pleintje leent zich daar uitstekend voor. Plaats een paar comfortabele banken rondom de donker betegelde cirkel en het wordt daar weer gezellig.
SpeeltoestellenVelpWegens verjonging en kleine kinderen zou op deze plaats in het park voor het Hazenpad 1t/m 6 een goede plek zijn voor een 2de speeltoestel.
SpeelplaatsDierenAangezien er steeds meer kinderen in de Schimmelpenninckstraat komen te wonen. En de kinderen op dit moment voor de deur op straat spelen waar het verkeer regelmatig gebruik van maakt. leek het mij een idee om in één van de hofjes een speeltuintje te plaatsen waar de kinderen veilig kunnen spelen zonder dat er ongelukken komen door het verkeer. Er zijn wel heuvels in de straat geplaatst maar nog steeds word er daar te hard gereden en een kind kan nu zo ineens de straat op duiken met alle gevolgen van dien. Ik heb hier ook met een aantal buurtbewoners over gepraat en ze vinden dit in goed idee.
PcknickbankVelpOp het Oranjeplein zou de bank verplaatst worden....Wij willen graag in overleg. Goede plek ver genoeg van de woningen en toch goed voor toezicht op spelende kinderen: Tussen de schommel en het molentje, schuin geplaatst. Dan heeft de buurt denkelijk minder hinder van hangjongeren 's avonds/ 's nachts. graag contact hierover.
Zwerfvuilactie in Dieren ZuidDieren

Zwerfvuilactie in Dieren Zuid: Doe ook mee! 7 april: Start in Carolinapark

De actie is van 10.00 – 12.00 uur vanuit de Ik-Buurt-Mee-keet in het Carolinapark.

Vuurwerkopruimactie

woensdag 9 jan 2019

Dankzij jullie werden er maar liefst 272 kerstbomen en 355 zakken met vuurwerkafval ingeleverd...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter