Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
Schone straatDierenMeerdere malen komt groenonderhoud en veegwagen door de straat per jaar, zoals vaak gebeurt erg vroeg, voor 8 uur waardoor vele auto’s er nog staan en de meeste auto’s er nog staan. Is het een idee om net als de app voor de containers om op die app daar ook een melding van te maken. Dan kunnen buurtbewoners hier rekening mee houden en blijft het straatbeeld netjes.
praathoekje voor oudjesDierenOp het Callunaplein stonden voor de renovatie comfortabele houten banken met leuning (!) waar altijd mensen zaten, vooral veel ouderen die elkaar daar troffen voor een praatje. Sinds de renovatie staan er twee stalen banken zonder leuning, ver uit elkaar en er zit niemand meer. Voorstel: breng deze ontmoetingsplek weer terug, het pleintje leent zich daar uitstekend voor. Plaats een paar comfortabele banken rondom de donker betegelde cirkel en het wordt daar weer gezellig.
SpeeltoestellenVelpWegens verjonging en kleine kinderen zou op deze plaats in het park voor het Hazenpad 1t/m 6 een goede plek zijn voor een 2de speeltoestel.
SpeelplaatsDierenAangezien er steeds meer kinderen in de Schimmelpenninckstraat komen te wonen. En de kinderen op dit moment voor de deur op straat spelen waar het verkeer regelmatig gebruik van maakt. leek het mij een idee om in één van de hofjes een speeltuintje te plaatsen waar de kinderen veilig kunnen spelen zonder dat er ongelukken komen door het verkeer. Er zijn wel heuvels in de straat geplaatst maar nog steeds word er daar te hard gereden en een kind kan nu zo ineens de straat op duiken met alle gevolgen van dien. Ik heb hier ook met een aantal buurtbewoners over gepraat en ze vinden dit in goed idee.
PcknickbankVelpOp het Oranjeplein zou de bank verplaatst worden....Wij willen graag in overleg. Goede plek ver genoeg van de woningen en toch goed voor toezicht op spelende kinderen: Tussen de schommel en het molentje, schuin geplaatst. Dan heeft de buurt denkelijk minder hinder van hangjongeren 's avonds/ 's nachts. graag contact hierover.
Zwerfvuilactie in Dieren ZuidDieren

Zwerfvuilactie in Dieren Zuid: Doe ook mee! 7 april: Start in Carolinapark

De actie is van 10.00 – 12.00 uur vanuit de Ik-Buurt-Mee-keet in het Carolinapark.

NatuurspeeltuinVelpHet betreft hier geen nieuw idee, maar een reeds gerealiseerd project waar ik bij betrokken was, samen met een paar andere buurtbewoners en de gemeente Rheden. Zou dit op de kaart toegevoegd kunnen worden? Het gaat om de natuurspeelplaats "De Paardenspeelwei" waar de Biesdelselaan overgaat in de Kluizenaarsweg. Het is een mooie natuurspeeltuin die naar mijn idee wel wat meer bekendheid mag krijgen, vandaar! Super bedankt alvast.
Loungen, leren en plukken GeërfdenparkVelpPlannen, uitkiezen, planten en bijhouden van eetbaar en educatief Geërfdenpark. Walnoten, kastanjes, hazelaars, en bepaalde bessen/kleinfruit in een eetbare strook, groepjes of cirkel. Voorwaarde: aanwonenden of anderen dragen het plan, houden toezicht en onderhouden. Grond en vochtigheid moet het toelaten. Inspiratie: Wijk Kinderkamp, Presikhaaf. Scholen, wijkplatform, Geërfden.
Plastic zak haakjesDierenAangezien de plastic zak aan de weg voor overlast zorgt. O.a weg waaien of veel verzamel plekken in de straat. Ook handig voor de ophaal dienst dat alles op pakhoogte is. In veel gemeentes zie ik mooie plastic haakjes aan de openbare verlichting dit lijkt mij een mooie toevoeging voor een net straatbeeld voor deze gemeente.
papier oplossingRhedenHet idee om 6 papiercontainers te plaatsen in gebouw Scherpenhof. Nu moet je het oude papier een maand in je eigen app. bewaren. Als er per verdieping 2 papier bakken zijn is dat genoeg voor alle bewoners.

Dieren-Zuid de schoonste wijk?

dinsdag 25 sep 2018

Doe ook mee! Vanaf begin 2018 is de werkgroep van bewoners van  Dieren Zuid actief bezig om van...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter