Ik buurt mee > Ideeën > 

Ideeën overzicht

Hier vindt u het overzicht van de ingediende ideeën. U kunt ook een plaatsnaam selecteren om alleen de ideeën uit de betreffende plaats te zien. Uiteraard kunt u zelf ook een idee indienen, maar u kunt ook uw reactie geven op het idee van een ander persoon.

NaamPlaatsnaamIdee
Kunst bij de Buren 30&31mrt19DierenIn het weekend van 30 en 31 maart 2019 wordt voor de 4e keer de kunstroute "Kunst bij de Buren" gehouden in Dieren Noord-Oost. Vrijetijdskunstenaars zetten tussen 12 en 17 uur hun voordeur open en tonen hun werk; schilderijen, tekeningen, foto's en beelden. Er wordt ook gezamenlijk geëxposeerd in een bijgebouw van basisschool De Expeditie. Twee belangrijkste doelen van de route: bij een breder publiek interesse op te wekken voor kunst, en bevorderen van contacten in de buurt. Vanaf half maart is de route te vinden op www.kunstbijdeburen.nl
Uitbreiding 30 km/u gebiedDierenDe bestaande 30 km/u gebieden uitbreiden zodanig dat op de Doesburgsedijk de 3 kruispunten binnen de bebouwde kom er deel van uit maken. De bestrating van de Doesburgsedijk binnen dat gebied aanpassen dat nog meer duidelijkheid bereikt wordt dat men hier rustiger moet rijden. Eventueel ook voorrangsituaties veranderen. Bijvoorbeeld overstekend fietsverkeer voorrang geven. Bestaande drempel vervangen door een 3 kruispunten omvattende drempel.
TestideeRhedenTestidee: kan iedereen meedoen?
Herindeling van speeltuinRhedenAan de Broekveldseweg, veiliger glijbaan,meerdere schommels,wipwap op veer.zitbank voor ouders, prullenbak. Deze speelplaats wordt heel veel gebruik door heel veel kinderen.
Herindeling van speeltuinRhedenAan de Broekveldseweg, veiliger glijbaan,meerdere schommels,wipwap op veer.zitbank voor ouders, prullenbak.
Schone straatDierenMeerdere malen komt groenonderhoud en veegwagen door de straat per jaar, zoals vaak gebeurt erg vroeg, voor 8 uur waardoor vele auto’s er nog staan en de meeste auto’s er nog staan. Is het een idee om net als de app voor de containers om op die app daar ook een melding van te maken. Dan kunnen buurtbewoners hier rekening mee houden en blijft het straatbeeld netjes.
praathoekje voor oudjesDierenOp het Callunaplein stonden voor de renovatie comfortabele houten banken met leuning (!) waar altijd mensen zaten, vooral veel ouderen die elkaar daar troffen voor een praatje. Sinds de renovatie staan er twee stalen banken zonder leuning, ver uit elkaar en er zit niemand meer. Voorstel: breng deze ontmoetingsplek weer terug, het pleintje leent zich daar uitstekend voor. Plaats een paar comfortabele banken rondom de donker betegelde cirkel en het wordt daar weer gezellig.
SpeeltoestellenVelpWegens verjonging en kleine kinderen zou op deze plaats in het park voor het Hazenpad 1t/m 6 een goede plek zijn voor een 2de speeltoestel.
SpeelplaatsDierenAangezien er steeds meer kinderen in de Schimmelpenninckstraat komen te wonen. En de kinderen op dit moment voor de deur op straat spelen waar het verkeer regelmatig gebruik van maakt. leek het mij een idee om in één van de hofjes een speeltuintje te plaatsen waar de kinderen veilig kunnen spelen zonder dat er ongelukken komen door het verkeer. Er zijn wel heuvels in de straat geplaatst maar nog steeds word er daar te hard gereden en een kind kan nu zo ineens de straat op duiken met alle gevolgen van dien. Ik heb hier ook met een aantal buurtbewoners over gepraat en ze vinden dit in goed idee.
PcknickbankVelpOp het Oranjeplein zou de bank verplaatst worden....Wij willen graag in overleg. Goede plek ver genoeg van de woningen en toch goed voor toezicht op spelende kinderen: Tussen de schommel en het molentje, schuin geplaatst. Dan heeft de buurt denkelijk minder hinder van hangjongeren 's avonds/ 's nachts. graag contact hierover.

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter