Ik buurt mee > Idee toevoegen > 

Idee toevoegen

Wie bedenkt een leuk plan voor de buurt?

U, als buurtbewoner, weet zelf vaak heel goed wat er moet gebeuren om uw buurt leuker, gezelliger en leefbaarder te maken. Daarom stelt de gemeente Rheden geld beschikbaar om initiatieven van buurtbewoners op dit gebied te belonen. Het moet echter wel een plan zijn waar de hele buurt wat aan heeft. Een buurtvolleybaltoernooi, een buurtklussendienst of een idee om de straat groener te maken zijn voorbeelden die een buurt gezelliger en leefbaarder maken.

Plaats uw idee op deze website. Zo kan iedereen zien welke ideeën er leven binnen de gemeente Rheden en kunt u van elkaar ook inspiratie opdoen.

Buurtbewoners maken samen een plan en leveren dat in bij de krachtcoaches van Radar. De krachtcoaches verzamelen de ideeën, toetsen deze aan de spelregels en geven advies aan de gemeente welke aanvragen in hun ogen steun verdienen. Initiatieven die alleen maar gericht zijn op vermaak, zoals een straatbarbecue, of die een commercieel doel hebben of die uit zijn op persoonlijk belang maken geen kans.

De gemeente beslist uiteindelijk welke initiatieven geld krijgen. Voor Dieren, Spankeren en Laag-Soeren is de krachtcoach Dorette van Lieshout, telefoon 06-11599083, voor Velp is dat Walter van Vliet, telefoon 06-11595969. Inwoners van Rheden, De Steeg en Ellecom kunnen bij beide buurtcoaches terecht.

Kijk hier voor de spelregels (toetsingskader)

Uitleg

Vul de naam van uw idee in, geef een omschrijving en selecteer de plaats. Wanneer u vervolgens op de kaart klikt op de exacte locatie waar het idee betrekking op heeft dan verschijnen de coördinaten van die locatie automatisch in het formulier. Vul ook uw contactgegevens in. Deze zijn niet zichtbaar op de website. Klik tot slot op 'Voeg uw idee toe' en uw idee verschijnt direct op de achtergrondkaart!

Idee gegevens

Idee beschrijving


Idee informatie (zichtbaar op de kaart):

Locatie van het idee

(klik op kaart, zet het rode vlaggetje)Contactinformatie

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter