Ik buurt mee > Buurten > Velp > Velp Zuidoost > 

Wijkkrant Velp-zuid

De vrijwilligers van de wijkkrant hebben weer hard gewerkt aan de laatste editie. In deze editie worden een aantal vragen gesteld over de wijkkrant. Ook zoeken zij redactieleden en mensen die willen helpen met de verspreiding van de wijkkrant. Vind jij het leuk om mee te werken aan de wijkkrant laat het de huidige redactieleden weten.

 

Bekijk de wijkkrant!

 

Buurtplan in wijkkrant Velp Zone Zuid

Vorige week viel het voorjaarsnummer van de wijkkrant Velp Zone Zuid bij de buurtbewoners in de bus. Dit nummer is bijna volledig gewijd aan Ik buurt mee!Het buurtplan voor Velp Zuidoost is integraal opgenomen in de wijkkrant. Bewoners kunnen zien wat er in hun buurt staat te gebeuren de komende twee jaar. Zoals de vervanging van het viaduct A348 naar De Beemd door de provincie, de drainagewerkzaamheden door de gemeente, het opknappen van het groen door Vivare etc. Ook is er o.a. aandacht voor het Klimaatstraatfeest van de Aalscholversingel en de mogelijkheid voor het aanvragen van een buurtbudget bij de buurtcoach van VIVA Rheden.Alle professionals die samen met de buurtbewoners werken aan een sociale, veilige en prettige buurt komen aan het woord in de wijkkrant.

Bekijk de wijkkrant!

 

Van idee naar realisatie

Nadat op deze website een idee op de kaart is gezet zijn Jeroen Boland, de gastheer van de gemeente en de buurtcoach van VIVA Rheden met elkaar in gesprek gekomen en een plan gemaakt om gezamenlijk het idee te realiseren. Nadat Jeroen zijn buurtbewoners benadert heeft en een aantal enthousiast te hebben gekregen is in onderling overleg de locaties in de buurt gekozen. De gemeente Rheden heeft de veldjes voorbewerkt en heeft ook het bloemzaad ter beschikking gesteld. Vivare stemde toe dat ook tussen portiekflats wordt gezaaid.

Eind maart hebben circa 50 mensen geholpen met het inzaaien en harken van het bijenmengsel. Ook de voorzitter van de imkervereniging was aanwezig. Bekijk hiernaast beelden van deze middag. Het was een gezellige leerzame middag.

Medio april beginnen de bloemzaden langzaam te kiemen, dus de plantjes zijn nu erg kwetsbaar. Door plaatsing van de borden worden bewoners gewezen op de bloemveldjes. Ook u kunt bijdragen aan het succes door bijv. zelf een bloemstrook te adopteren. Onderhoud, zwerfvuil ruimen, opletten dat de bloemstroken netjes blijven. En natuurlijk genieten van het prachtige uitzicht dat straks ontstaat.

Wilt u een bijdrage leveren aan het initiatief kunt u contact opnemen met Jeroen via blijebloei@gmail.com

Bijeenkomst 24-2 Paperclip uitkomst Enquête

Maandag 24 februari 2014 vanaf 19:00 uur gaat het Ik buurt mee! team van Velp-Zuidoost in gesprek met de bewoners die in de enquête, of via de website, hebben aangegeven iets te willen betekenen voor hun buurt. De bijeenkomst vindt plaats in de Paperclip (Eiberstraat 14-16, Velp).  Woont u in Velp-Zuidoost en wilt u hier ook bij aanwezig zijn? Meldt u aan via ikbuurtmee@rheden.nl of klik hier.

De uitkomst van de enquête kunt u hier lezen.

Velp Zuidoost

Tijdens de bijeenkomsten hebben goede en gezellige gesprekken plaats gevonden. Tussen bewoners onderling maar ook vooral met het Ik buurt mee! team. De enquête is besproken en er zijn idee- en ongenoegen kaarten ingevuld.

Alle enquêtes, idee- en ongenoegen kaarten worden uitgewerkt en binnenkort volgt een terugkoppeling op de website.

Iedereen die een enquête of een idee- en ongenoegen kaart heeft ingevuld bedankt voor uw moeite.

Ik buurt mee! in Velp-Zuidoost van start

In uw buurt is onlangs, samen met tien jongeren, een aantal kerstbomen geplaatst met een ‘Ik buurt mee! piek. Dit om aandacht te vragen voor Ik buurt mee! Op maandag 9 en dinsdag 10 december is het Ik buurt mee! team in uw buurt te vinden. We willen graag met u in gesprek over uw wensen en ideeën voor uw buurt en wat we daar samen voor kunnen doen.

Vul enquête in en win een leuke prijs
Vanaf 2 december worden er huis-aan-huis enquêtes verspreid met het verzoek deze in te vullen. De ingevulde enquête wordt onder het genot van een kopje koffie, thee of chocolademelk bij u in de buurt opgehaald (zie kaart hiernaast voor de tijdstippen)

Er worden twee verschillende enquêtes verspreid; één enquête specifiek voor de jongeren (tussen 8 en 18 jaar) en één voor alle huishoudens. Het doel van de enquête is om inzicht te krijgen in uw buurt; wat gaat er goed, wat kan er beter, waar weten buren elkaar te vinden en waar zouden buren dat willen. Mocht u de enquête kwijt zijn klik hier voor de enquête voor de jongeren en hier voor de andere enquête. Als u de enquête invult, maakt u kans op een leuke prijs!

Ik buurt mee!
Ik buurt mee! is een oproep om mee te denken en mee te werken. Samen maken we immers de buurt! Tijdens het drankje kunt u een praatje maken met de partners van Ik buurt mee! (gemeente Rheden, Vivare, Jongerenwerk, Politie en Stichting VIVA Rheden) over de werkzaamheden, activiteiten die de komende twee jaar in uw buurt plaatsvinden.

We zien jullie graag op één van de locaties.

Met vriendelijke groet,

Het Ik buurt mee! team.

Bloemstroken

Participatie Rietganssingel

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter