Ik buurt mee > Buurten > Dieren > Dieren Stenfert > 

Buurtplankaart Dieren Stenfert verspreid

Vorig jaar is Ik buurt mee! van start gegaan in de wijk Dieren Stenfert met een informatiemarkt. Vertegenwoordigers van o.a. buurtvereniging Stenfert, VIVA Rheden, Politie, Vivare, Radar en buurtbeheer van de gemeente Rheden waren hierbij aanwezig. Buurtbewoners konden op allerlei manieren laten weten wat zij belangrijk vinden in hun buurt. Samen met de genoemde instanties en de gemeente heeft dit o.a. geresulteerd in een buurtplan. Daarnaast zijn er, mede door de actieve buurtvereniging, allerlei initiatieven ontplooid voor de buurt.

Tijdens de gehouden opschoonactie op 14 juni kregen vertegenwoordigers van de buurtvereniging het eerste buurtplan uitgereikt.

Buurtplankaart
Op de kaart kunnen buurtbewoners zien wat er de komende twee jaar in hun buurt staat te gebeuren. De achterkant van de kaart bevat informatie over verschillende instanties die in de buurt werkzaam zijn. Op deze website staat altijd de laatste stand van zaken en kunt u ook nieuwe ideeën aandragen voor uw buurt.

De papieren buurtkaart is nu klaar maar dat betekent niet dat Ik buurt mee! stopt. In tegendeel de bewoners blijven zich samen met de buurtcoach, de politie, de woningbouwvereniging en de gemeente inzetten voor een sociale, prettige en veilige buurt. Want dat is het doel van Ik buurt mee!

Bekijk en download het buurtplan.

Download het buurtplan!

Dieren Stenfert

Ik buurt mee! in de buurt Dieren Stenfert

De bewoners van Dieren Stenfert konden op dinsdagavond 18 juni en donderdagavond 20 juni 2013 zien wat de uitkomsten zijn van de ideeën en de enquêtes die zijn opgehaald vanaf 18 mei 2013. Wijkbewoners waren van harte welkom van 19.30 tot 21.00 uur in De Oase aan het Ericaplein 1 in Dieren.

Op 18 mei is Ik buurt mee! gestart in Dieren Stenfert met een informatiemarkt waarbij de Buurtvereniging Stenfert, Stichting Viva Rheden, Politie, Buurtbeheer gemeente Rheden, Vivare en Buurtbemiddeling aanwezig waren. De organisaties lieten zien waar zij de komende tijd aan gaan werken en bewoners konden daar hun ideeën over de buurt kwijt. Ook tijdens de opschoondag op 1 juni kon dit. Daarnaast was er de afgelopen tijd de mogelijkheid om een enquête met vragen over de buurt in te vullen. Alle informatie die is opgehaald, is nu samengevoegd en bekeken.

Buurtplan
Wijkbewoners konden op 18 en 20 juni 2013 zien wat dit heeft opgeleverd en laten weten wat ze daar van vinden. Op basis hiervan zal in het voorjaar van 2014 het buurtplan tot stand komen. Dit is echter geen eindpunt. Op de site www.ikbuurtmee.nl kunnen bewoners dan zien wat er gaat gebeuren in hun wijk de komende twee jaar. Maar ook kunnen ze daar dan zelf hun nieuwe ideeën en suggesties kwijt.

Taart
Op donderdagavond is ook de winnaar bekend gemaakt van de prijsvraag die is gehouden tijdens de informatiemarkt. De winnaar heeft een taartbon van 20 euro ontvangen.

 

Uitreiking Buurtplankaart

Buurtplankaart

Draag jij ook je steentje bij voor een schonere omgeving?

woensdag 27 feb 2019

Op Zaterdag 23 maart 2019 is de landelijke Opschoondag.
Doe jij samen met vrienden, familie, buren...

Lees meer >

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter