< Terug

Ellecomse Boekenmiddag

Ellecomse Boekenmiddag (ID-nummer 18)

Op zondag 8 maart 2020 vond de allereerste Ellecomse Boekenmiddag plaats. Ellecomse schrijvers en schrijvers over Ellecom kregen op deze middag de gelegenheid om hun eigen boeken te presenteren. Zo’n 12 schrijvers deden mee. De boeken varieerden van een heuse thriller, receptenboeken, sprookjesboeken, gedichtenbundels, spirituele overwegingen tot geschiedenisverhalen over Ellecom. De primeur van de middag was de erfgoedtafel met boeken van de overleden Ellecomse schrijvers Elisabeth Keesing, Willem Barnard, de heer van Tienhoven en Anneke Verkade. Op kundige wijze werd aandacht besteed, informatie gedeeld over en voorgelezen uit het werk van deze vier overleden schrijvers. Om het uur konden de 12 huidige schrijvers iets vertellen over hun eigen boek en dat werd dan ook met gepaste trots gedaan. Met veel passie werd voorgelezen uit eigen werk. Naast nieuwe boeken konden de in totaal 50 bezoekers op een ruiltafel hun oude boeken inleveren en inruilen voor een ander tweede hands boek. De Ellecomse leesclub was present om bezoekers met tips terzijde te staan om zelf een nieuwe leesclub op te richten en kon zelfs één nieuw lid verwelkomen. Bakkerij Samberg verzorgde tot in de puntjes de catering en de Readshop uit Dieren was aanwezig met een tafel over regionale boeken.
De middag werd afgesloten met een gratis verloting van het boekenweekgeschenk uit 1976. Dit boek is geschreven door Elisabeth Keesing.
De initiatiefnemers kijken terug op een geslaagde dag. Het was bijzonder om te merken dat het hele dorp meeleefde om het begrootte bedrag van € 100,- via ikbuurtmee.nl bij elkaar te krijgen. Ellecomse bewoners hebben heel enthousiast hun cheque gedoneerd aan dit initiatief. Enorm bedankt daarvoor!

Initiatief uitgevoerd
8 maart 2020

Organisator
Susanna Kamminga

Locatie
Dorpshuis Ellecom (Anne Frankschool)

Opgehaald bedrag
€ 87,57
Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!

Facebook Twitter E-mail