Emma belevingstuin

We genieten met volle teugen van onze moestuin.

Nadat een aantal ouders het stuk gemaaid heeft, hebben zij prachtige degelijke moestuinbakken in elkaar gezet. Niet de kant-en-klare moestuinbakken van een tuincentrum zoals we eerst voor ogen hadden, maar mooie, grote, handgemaakte, hardhouten bakken, die jaren mee kunnen! Elke groep heeft zijn eigen moestuinbak.

Ook hebben ze fruitstruiken en fruitbomen geplant. 

Met een groepje ouders hebben we op een ochtend 4m2 tuinaarde in de bakken geschept en toen kon het echte werk voor de kinderen beginnen. Met de klassen hebben ze plannen gemaakt voor wat er in de moestuinbak kon. Er is zelf een ouder in de middenbouw les komen geven over moestuinieren. Daarna hebben de klassen voorgezaaid in potjes in de school. Na een paar weken konden de plantjes overgezet worden in de moestuinbakken. En zie nu het resultaat! Alles groeit en bloeit! Er worden zelfs al salades gemaakt van de radijsjes en de sla uit de tuin en er zijn al heel wat aardbeien geproefd. De zonnebloemen gaan bijna bloeien.

De kinderen zijn enorm trots op hun tuin. Ook na schooltijd zijn ze er vaak te vinden. De lagere klassen onderhouden hun moestuinbak met de hele klas, de hogere klassen hebben een soort tuindienst, die regelmatig de planten water geeft en onkruid wiedt. 

De basis is er. Nu willen we graag nog met ons nieuwe initiatief de tuin uitbreiden met een blotevoetenpad, een mooi toegangsbord, insectenhotels, een regenton, enz. Het geld is inmiddels bij elkaar, dus we kunnen weer volop aan de slag!

 

Initiatief uitgevoerd
30 november 2020 t/m
23 juli 2021

Organisator
Judith Smeltink

Locatie
De voortuin van de Emmaschool, aan de Viëtorstraat

Opgehaald bedrag
€ 965,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

026 202 203 4

helpdesk@ikbuurtmee.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Ik buurt mee!