Ik buurt mee > Nieuws > Nieuwsbericht > 
< Ik buurt mee! Dieren-Noordoost
vrijdag 21 mrt 2014

Samen afsteken = samen opruimen én samen eten!


De buurtbewoners van de Overweg ten zuiden van het spoor in Spankeren, hebben de wedstrijd gewonnen die was uitgeschreven in verband met de vuurwerkafvalaktie Samen afsteken = Samen opruimen. Wethouder Harriët Tiemens kwam de bewoners verrassen met een lekkere Ik buurt mee! taart én een tegoedbon voor een bbq voor 20 personen.

Begin dit jaar startte de gemeente Rheden de aktie Samen afsteken = Samen opruimen. Met als doel dat de buurt weer snel schoon is na de jaarwisseling en dat ongelukken met niet afgegaan vuurwerk worden voorkomen. Een volle vuilniszak met vuurwerkafval was goed voor een waardebon die ingewisseld kon worden voor iets lekkers bij de plaatselijke bakker. In totaal zijn er 328 zakken met vuurwerkafval ingeleverd. Geen slecht resultaat voor de eerste keer. Er is door veel buurtbewoners enthousiast opgeruimd en de actie heeft de nodige media-aandacht gehad.

Straatbarbecue
Degene die de leukste foto maakte van de opruimactie in de buurt maakte kans op een straatbarbecue voor 20 personen. Mevrouw Josefien Klein Kranenbarg en haar buren stuurden de leukste foto in met de tekst: “Op 1 januari zijn wij met een schone straat het nieuwe jaar begonnen. Onder het vegen elkaar nog even het beste wensen voor het nieuwe jaar, het was gezellig aan de Overweg.”

Ik buurt mee! taart
In totaal heeft de gemeente zeven foto’s ontvangen van buurtbewoners die hun straat aan het opruimen waren. Omdat het allemaal leuke foto’s waren, kregen alle inzenders een Ik buurt mee! taart thuis bezorgd vorige week. Een Ik buurt mee! taart omdat deze actie helemaal past in de gedachte van Ik buurt mee! Namelijk het samen werken aan een sociale, veilige, prettige en schone leefomgeving.


Buurtplan voor de wijk Dieren West in juni in de bus

dinsdag 27 jun 2017

Eind juni ligt bij iedereen in Dieren West het buurtplan in de bus. Dieren West is de buurt ten...

Lees meer

Dien je idee in

Heeft u een goed idee voor uw buurt? Bijvoorbeeld een buurt-sportoernooi, een buren voor buren initiatief of een idee voor een groenere straat? Laat het ons weten. U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage uit het buurtbudget. Uw idee verschijnt na het indienen direct op de kaart!

Dien idee in

Ik Twitter mee

    Volg ons op Twitter